Evenimentul ZileiEVZ SpecialExclusiv. Transferul lui Man la Fiorentina, o afacere profitabilă pentru Becali. Cât urmează să câștige patronul FCSB

Exclusiv. Transferul lui Man la Fiorentina, o afacere profitabilă pentru Becali. Cât urmează să câștige patronul FCSB

Exclusiv. Transferul lui Man la Fiorentina, o afacere profitabilă pentru Becali. Cât urmează să câștige patronul FCSB
Dennis Man este din nou în centrul atenției. Chiar dacă dintre el și Valentin Mihăilă, extrema olteană este jucătorul cu mai multe reușite în tricoul Parmei, talentul lui Man pare să fi atras atenția unor echipe de tradiția din Italia.

Din informațiile pe care publicațiile de sport din Peninsulă le dețin, Dennis Man urmează ca în vară, dacă Parma o să retrogradeze – iar șansele sunt foarte mari – să treacă la o altă formație din prima ligă italiană. Iar favorită pentru a beneficia de serviciile lui Man este Fiorentina.

Dacă e să dăm crezare informațiilor care circulă prin clubul viola, Dennis Man este văzut ca soluția ideală să îl înlocuiască pe Ribery, ajuns la 38 de ani. Iar conducerile celor două cluburi par să fi avut deja primele contacte, din moment ce suma vehiculată pentru trecerea lui Dennis Man la Fiorentina pare bătută în cuie la 15 milioane de euro.

Becali a păstrat 5% din viitorul transfer al lui Dennis Man

Sursele EvZ au dezvăluit, însă, că unul dintre beneficiarii trecerii lui Dennis Man la Fiorentina este și Gigi Becali. Finanțatorul FCSB și-a păstrat 5% din procente în cazul unei vânzări ulterioare a lui Dennis Man.

„Practica nu este nouă. Și Gică Hagi a procedat la fel în negocierile cu Fiorentina, în privința lui Ianis Hagi și Louis Munteanu. Hagi a încasat mult mai puțin pe cei doi jucători, câte două milioane de euro, dar a păstrat 20%. Becali, pentru că a încasat aproximativ 13 milioane de euro, a stabilit să păstreze și un procent de 5% dintr-o vânzare ulterioară a lui Dennis Man”, au precizat apropiații lui Gigi Becali pentru Evenimentul Zilei.

Dacă jucătorul român de 22 de ani o să ajungă la Fiorentina contra sumei de 15 milioane de euro, Gigi Becali urmează să primească, fără să ridice un deget, 750.000 de euro. O sumă frumoasă pentru oricine, dar nu impresionantă pentru Becali, care a făcut o avere din vânzarea de jucători.

Dennis Man a intrat în istoria fotbalului românesc

Transferul lui Dennis Man de la FCSB la Parma a reprezentat o bornă importantă pentru fotbalul de la noi. Acesta este în prezent cel mai bine vândut fotbalist român din istorie, depăşind transferul unui alt stelist, Nicolae Stanciu, ajuns la Anderlecht în 2016, pentru frumoasa sumă de 9,8 milioane de euro.

În topul celor mai mari transferuri din România în străinătate, FCSB are cei mai mulți jucători, urmată de formația din Ștefan cel Mare, DInamo. În conturile lui Becali au intrat peste 40 de milioane doar din vânzările lui Man, Stanciu, Chiricheş şi Gardoş.


Accesează: