Evenimentul Zilei > Actualitate > EXCLUSIV. Robert Turcescu a rămas mască! Ce i s-a întâmplat jurnalistului într-un magazin, în plină criză alimentară: „Nu se poate așa ceva” (VIDEO)
VIDEO

EXCLUSIV. Robert Turcescu a rămas mască! Ce i s-a întâmplat jurnalistului într-un magazin, în plină criză alimentară: „Nu se poate așa ceva” (VIDEO)

E jale mare, au năvălit românii ca termitele în magazinele alimentare! Se fac provizii ca pentru război, motiv pentru care unii retaileri au impus limitări la achiziţionarea de produse de larg consum. Jurnalistul Robert Turcescu a relatat în propriul podcast o experiență recentă.

Deşi producătorii susţin că există stocuri destule de produse alimentară de bază, în week-end-ul trecut s-au făcut cozi imense la ulei şi făină. Oamenii au cumpărat cu baxurile, speriați de zvonurile unei iminente crize alimentare în urma războiului din Ucraina.

Sursa: EVZ / Răzvan Vălcăneanțu

Jurnalistul Robert Turcescu este unul dintre cei care au simțit pe pielea lor panica. Așa cum a relatat luni în studioul EVZ, jurnalistul s-a văzut nevoit să caute ulei în mai multe magazine din Capitală. Însă la fața locului a constatat că românii au fost prevăzători, mulți dintre ei au avut grijă să-și facă stocuri.

Turcescu: Citisem că e o nebunie. NU e

„Sâmbătă seara copilul a vrut cartofi prăjiți, nu mai aveam ulei de două zile. Am întrebat madama care se plimba printre rafturi. N-avem de două zile, zice. Citisem că e o nebunie, am zis bă, nu se poate, dacă nici ulei nu mai avem în România… E plin de floarea soarelui pe câmpuri în timpul verii. S-a întâmplat cam ca la benzină. Adevărul e că prețul la ulei a sărit în ultimul an. Am mers și la alte magazine, nu am găsit. Mi-a adus sora mea ulei cu 12 lei de la benzinărie”, a exclamat Turcescu, care a tras concluzia că conaționalii au acționat la fel ca în criza carburantului de săptămâna trecută.

Jurnalistul EVZ a mai remarcat un lucru: panica de o viitoare criză a uleiului nu e numai la noi, ci și în alte țări ale Europei. „Nebunia, păsărica asta la cap cu proviziile și alimentele nu e tipic românească. Nu-i mai înjurați doar pe ai noștri”, a completat moderatorul podcastului EVZ Play.

Ediția integrală a podcastului poate fi urmărită aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: