Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Reacția miliardarului Nicorescu după ce a aflat cine a fost cel care l-a jefuit. „A fost la pont. Absolut!”
Exclusiv. Reacția miliardarului Nicorescu după ce a aflat cine a fost cel care l-a jefuit. „A fost la pont. Absolut!”

Exclusiv. Reacția miliardarului Nicorescu după ce a aflat cine a fost cel care l-a jefuit. „A fost la pont. Absolut!”

După ce evz.ro a informat, în exclusivitate, cine este tâlharul care l-a schingiuit și jefuit pe Dan Nicorescu, acum vă prezentăm ce ne-a spus victima.

Miliardarul Dan Nicorescu a fost tâlhărit, în propria vilă de pe Șoseaua Nordului din Capitală, de doi indivizi pregătiți ca-n filme. Cu aparatură de bruiaj, chei potrivite, cu acte de identitate și mașini cu numere de înmatriculare false, infractorii au trecut de pază și l-au torturat, cu intenția de a afla unde își ține banii.

Capul unei grupări de tâlhari, un bărbat care a aruncat în aer mai multe bancomate cu mijloace artizanale confecționate din explozibil colectat de la petarde, a fost prins de Poliția Capitalei. În timpul cercetărilor,  anchetatorii au descoperit că acesta este și autorul principal în tâlhăria asupra miliardarului Dan Nicorescu, petrecută pe 20 octombrie a.c., așa cum a anunțat astăzi, de la primele ore, evz.ro, în exclusivitate.

Capul rețelei, un individ cu dublă cetățenie (română și moldoveană) a reușit să treacă de paza umană din cartierul rezidențial, împânzit de ambasade și de oameni importanți, și a putut să-și ferească fața de toate camerele de supraveghere. A intrat în domiciliul miliardarului, împreună cu un al doilea tâlhar, l-a imobilizat cu cătușe și l-a torturat – lovindu-l și folosind inclusiv un aparat electroșoc.

Miliardarul a cedat și le-a spus unde își ține valorile

Evz.ro a dezvăluit, în exclusivitate, că cei de la Serviciul Criminalistică, din cadrul Poliției Capitalei, au descoperit pe mânerul electroșocului, găsit la percheziții, ADN-ul lui  Dan Nicorescu.

Toată gruparea condusă de infractorul prins se află acum în ancheta Poliției Capitalei.

Am reușit să vorbim, în cursul serii de luni, 16 octombrie, cu Dan Nicorescu. El a declarat că nu a primit vestea, încă, din partea procurorilor.

„Am aflat din presă. Nu am luat la cunoștință încă. Nu m-a contactat nimeni, deci nu știu pe cine au prins…”, a declarat Dan Nicorescu. Întrebat dacă este de părere că tâlhăria s-a produs în urma unui pont sau în colaborare cu o cunoștință de a sa, Dan Nicorescu a răspuns ferm: „Absolut! S-a acționat la pont!”.

La o lună de la incident, miliardarul este încă șocat că a avut această experiență în condițiile în care locuiește în cea mai sigură zonă a Bucureștiului – Șoseaua Nordului fiind locuința multor oameni puternici, dar și reședința unor ambasade importante.

„Da, am luat măsuri pentru sporirea protecției personale. Sistemele de securitate au fost deja fixate. Până acum consideram că zona este de neatins, fiind zona numărul unu în Romania, cu ambasade și locuințe de ambasadori, cu pază asigurată de serviciile secrete ale României”, a mai punctat Nicorescu, care a rămas fără o adevărată avere, de jumătate de milion de euro, în urma loviturii celor doi indivizi.

Pe de altă parte, surse din cadrul anchetei desfășurate de procurori și polițiști de la instituțiile Capitalei spun că un astfel de infractor este foarte greu de prins – dovadă fiind și toate uneltele pe care le folosea ca să-și șteargă urmele – de la aparatură de bruiaj, la acte false.