Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv! A fost prins tâlharul care l-a schingiuit pe miliardarul Nicorescu. Nici nu vă gândiți cine este!
Exclusiv! A fost prins tâlharul care l-a schingiuit pe miliardarul Nicorescu. Nici nu vă gândiți cine este!

Exclusiv! A fost prins tâlharul care l-a schingiuit pe miliardarul Nicorescu. Nici nu vă gândiți cine este!

O captură rară și un succes răsunător pentru Poliția Capitalei: prinderea celui care arunca bancomate în aer. Individul în vârstă de 37 de ani, cu dublă cetățenie – română și moldoveană, era antrenat și echipat ca-n filme să facă jafuri în câteva secunde. Dar acesta nu se mulțumea doar cu banii din bancomate. Evz a aflat în exclusivitate că bărbatul, aflat acum în arest, este și tâlharul miliardarului Dan Nicorescu.

Principalul suspect în cazul exploziei de la bancomatul de pe bulevardul Theodor Pallady din Sectorul 3 al Capitalei, în mai 2019, a fost reținut în urmă cu câteva zile de către Poliția Capitalei. Acesta era acuzat de furt calificat, distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Poliția se afla pe urmele lui încă din mai 2019, iar pe parcursul cercetărilor s-a descoperit și rețeaua de persoane complice.

Cel care arunca bancomate în aer a ajuns în arest, iar șirul de fapte comise arată că acesta a mai fost implicat și în alte acțiuni infracționale, am aflat de la o sursă demnă de încredere. Una dintre ele, probată de polițiștii judiciariști și criminaliști sub coordonarea procurorului de la Parchetul București, este tâlhărirea milionarului Dan Nicorescu, peste care a intrat în casă, l-a încătușat și l-a electrocutat, apoi i-a sustras o sumă mare de bani.

Individul avea în arsenalul său mai multe dispozitive pe care le folosea pentru a nu fi prins: acte de identitate false, aparatură de bruiaj pentru telefoane, chei de mașini clonate, dispozitive de explozie artizanale realizate din componente de petarde și multe altele.

În cazul milionarului Nicorescu, legătura infractorului s-a realizat prin probele ADN. Surse din lumea judiciară ne-au dezvăluit faptul că, în urma descinderii la locuința acestui individ, s-au găsit și analizat mai multe obiecte, printre care și un aparat electroșoc. Pe acest dispozitiv s-au găsit urmele ADN ale bubuitorului de bancomate, dar și ale miliardarului prădat.

Atacul asupra miliardarului  Dan Nicorescu

Pe 20 octombrie, Dan Nicorescu a fost prădat de individul care se specializase pe aruncarea bancomatelor în aer. A intrat peste acesta în vila sa de pe Șoseaua Nordului, lovindu-l și imobilizându-l.  „Astăzi, în jurul orei 14.00, prin apel 112, o femeie a sesizat faptul că în locuinţa partenerului ei au pătruns doi bărbaţi necunoscuţi care, prin violenţă, i-au sustras o sumă de bani şi  bijuterii. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 2, care au asigurat zona, până la momentul preluării cazului  de către Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei, urmând a fi stabilită situaţia de fapt şi de drept”, anunța, printr-un comunicat, biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

„La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 2, care au asigurat zona, până la momentul preluării cazului de către Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei, urmând a fi stabilită situația de fapt și de drept”, se mai menționa în comunicat.

Dan Nicorescu, în vârstă de 53 de ani, este unul dintre cei mai controversați miliardari din România. Totodată acesta a fost funcționar la Banca Românească. Acum se ocupă în special de afaceri cu fier vechi.

Vila luxoasă pe care o deține pe șoseaua Nordului, în Capitală, este evaluată la circa 4 milioane de euro.

Anchetatorii au mărturisit pentru EVZ că un astfel de infractor, cu dotările și metodele de acțiune prezentate, este foarte greu de prins. Pentru această operațiune au fost mobilizate o armată de polițiști, iar reușita celor de la Poliția Capitalei este o veste bună și pentru Moldova și pentru alte țări în care infractorul a golit bancomate prin aruncarea lor în aer sau a săvârșit alte infracțiuni.

 O parte din faptele în care bărbatul a fost implicat

*La data de 20.05.2019, în jurul orei 04:00, împreună cu o altă persoană ce urmează a fi identificată, având fețele acoperite, s-au deplasat la bancomatul amplasat în incinta unei agenții, situată în București, Bld. Theodor Pallady, sector 3, unde au introdus, în fanta destinată eliberării banilor din ATM, un dispozitiv metalic artizanal, denumit generic ,,pizza-slide,”ce conținea o materie explozivă, compusă dintr-un amestec pirotehnic.

În urma detonării s-a produs o deflagrație din care a rezultat distrugerea ATM-ului, a sediului agenției precum și a bunurilor din interiorul acesteia, bărbaţii pătrunzând în sediul agenţiei, în spaţiul neaccesibil publicului, de unde au sustras banii.

Valoarea totală a prejudiciului, incluzând şi pagubele aduse agenției în urma exploziei, este de aproximativ 800.000 lei. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvărşirii infracţiunilor de furt calificat, distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

*La data de 17.11.2018, în jurul orei 01:30, acesta împreună cu alte două persoane, ce urmează a fi identificate, având fețele acoperite, au pătruns fără drept în locuința unor persoane, într-un sat din judeţul Călărași, unde prin exercitarea de violențe, le-au imobilizat și au sustras bani şi bijuterii, valoarea totală a prejudiciului cauzat fiind în sumă de 65.000 lei.

În momentul părăsirii locuinței, bărbaţii au lăsat persoanele vătămate legate cu cătușe. În acest caz cercetările sunt continuate pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi lipsire de libertate în mod ilegal.

*La data de 21.02.2019, în jurul orei 06:10 împreună cu o persoană ce urmeză a fi identificată, prin folosirea unei chei artizanale, a furat din București, sector 3, un autoturism marca BMW X6 ce aparţinea unei societăţi comerciale, valoarea prejudiciului cauzat fiind de aproape 120.000 lei.

*La data de 06.03.2019, în jurul orei 04:00, împreună cu o altă persoană ar fi folosit o materie explozivă, cu ajutorul căreia, cu intenţia de a sustrage sumele de bani aflate în interior, a provocat explozia unui ATM amplasat într-o comună din judeţul Brăila, fiind provocate distrugeri acestuia, dar și distrugeri şi degradări ale sediului agenţiei bancare, valoarea totală a prejudiciului cauzat fiind în sumă de peste 33.000 lei, mijloacele folosite fiind de natură să pună în pericol alte persoane ori bunuri.

În acest dosar cercetările sunt continuate sub aspectul săvărşirii infracţiunilor de tentativă la furt calificat, distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

*În noaptea de 23∕24.04.2019, împreună cu o altă persoană, prin folosirea unei chei artizanale, ar fi sustras din București, sector 3 un autoturism marca BMW X1. Cercetările sunt continuate pentru infracţiunea de furt calificat.

*De asemenea, a fost găsit un autoturism marca BMW, seria 5, reclamat ca furat în anul 2019, dintr-o localitate din județul Ialomiţa. Autoturismul în cauză, precum şi alte două maşini au fost indisponibilizate.