Evenimentul Zilei > EVZ Play > Exclusiv. Prietenul la nevoie se cunoaște?! Iohannis, taxat pentru achizițiile MAI: „Face mișto de noi…”
VIDEO

Exclusiv. Prietenul la nevoie se cunoaște?! Iohannis, taxat pentru achizițiile MAI: „Face mișto de noi…”

Doar o mică parte din presă s-a inflamat săptămâna trecută pentru contractul de sute de milioane, pe care prietenul lui Iohannis, Michael Schmidt l-a câștigat cu Ministerul de Interne.

Este vorba de viitoarele mașini de poliție, care vor fi achiziționate de la Automobile Bavaria. Câteva zile mai târziu, un alt contract de 300 de milioane de lei a ieșit la iveală. Companie diferită, același patron.

„Este cel care în campania electorală pentru prezidențiale i-a pus la dispoziție apartament în București, mașină la scară cât a fost și primar și cât a fost și candidat. A mai câștigat 300 de milioane de lei pentru MHS Truck&Bus SRL.”, a preluat informația jurnalistul Ionuț Cristache în podcastul EVZ Capital Cristache & Cristoiu.

Iohannis îi zorește pe procurori?

La finalul întâlnirii cu românii de pe Coasta de Vest a Statelor Unite, Klaus Iohannis a fost întrebat de un reporter dacă prietenia sa cu Michael Schmidt are vreo legătură cu contractele câștigate de acesta cu instituțiile statului.

„Despre prietenia cu mine pot să spun că nu a contat cu siguranță, iar informațiile mele despre această procedură sunt doar cele care au apărut pe sursele deschise, adică pe media. Însă pot să vă spun un lucru foarte clar, dacă există suspiciuni, atunci avem suficiente autorități competente să verifice aceste lucruri. Și dacă îmi permiteți, mă aștept ca aceste autorități să verifice toate lucrurile la sânge. Este inadmisibil, din punctul meu de vedere, ca numele meu și poziția mea să fie trase într-o chestiune care poate fi verificată tehnic. Cred că este evident pentru toată lumea că eu nu am nicio treabă cu această achiziție, dar dacă există suspiciuni, atunci mă aștept la clarificări și cam foarte repede.”, a declarat Klaus Iohannis.

„El face mișto de noi.(…) Nu ai voie, încalci legea, independența justiției, când îi spui «repede». Adică cum? Că nu există investigație repede. Investigația e investigație.”, a remarcat Ion Cristoiu.

Urmăriți întreaga ediție a podcastului Cristache & Cristoiu pe canalul de Youtube EVZ Capital.

 

Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: