Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Povești incredibile din hotelul Flora. Repatriați, sancționați cu prelungirea carantinei, jandarmi anchetați de DGA
Exclusiv. Povești incredibile din hotelul Flora. Repatriați, sancționați cu prelungirea carantinei, jandarmi anchetați de DGA

Exclusiv. Povești incredibile din hotelul Flora. Repatriați, sancționați cu prelungirea carantinei, jandarmi anchetați de DGA

Sute de români, repatriați din Italia, și nu numai, sunt găzduiți, pentru carantina de două săptămâni, la hotelul Flora, al celebrului trio Mazăre-Constantinescu-Strutinsky din Mamaia.

Faptul că cei aflați în carantină la Flora nu ar fi primit rezultatul testelor nu intră în atribuțiile hotelierului. Doar trei din sutele de carantinați la Flora ar fi ieșit pozitiv la COVID 19, fiind internați la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. ”Ce să mai spun că niciun angajat al hotelului nu a fost testat. Asta pentru că cel puțin opt-nouă persoane vin, într-un fel,  în contact direct cu ei. Le duc mâncarea, adună gunoiul, care se ia de trei ori pe zi. Sunt niște oameni acolo care chiar muncesc săracii.

Sarcina celor cazați este doar să pună gunoiul din cameră în pungile pe care le primesc și să le lege la gură, așezându-le lângă ușă pe hol, nu să le arunce desfăcute ”, explică Strutinky. El susține că în primele zile, oamenii nu au avut echipamente de protecție.  ”Nu am primit nimic, nici dezinfectant, nici un costum de protecție, mască și mănuși. Toate le-am cumpărat noi. Am cumpărat și 10 aparate de ozon ca să curățăm o parte din spații. Iar până la 30 aprilie vom cumpăra camere de supraveghere pentru fiecare hol al hotelului”.

Sorin Strutinsy arată că, în hotel, circuitele sunt foarte bine organizate: ”Aceste circuite le-am pus și în camerele celor cazați, le-am adus la cunoștință și faptul că, din cauza unor persoane cazate la hotel, libertatea de mișcare este chiar mică în momentul de față. Le-am adus la cunoștință că deja sunt anchete despre suspiciunile că s-ar fi dat bani jandarmilor pentru a aduce țigări sau mâncare. Doar aparținătorii pot aduce mâncare, după controlul jandarmilor, și atât. Și mâncare este destulă, poate fi văzută când o primesc jandarmii, nu ne ascundem”.

Potrivit lui Strutinsky, cei 18 repatriați cărora li s-a prelungit carantinarea cu alte 14 zile sunt din zborul din 21 martie, veniți din Italia. ”Au fost astfel sancționați pentru că  nu au înțeles să stea în cameră. Or fi nemulțumiți, că așa e omul. Sunt sancționați de jandarmi pentru că au ieșit pe hol, au aruncat ceva pe geam, au făcut scandal, se mai întâmplă” a încheiat Sorin Strutinsky. La rândul lui, prefectul de Constanța, George Niculescu a anunțat că a cerut Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța efectuarea unor anchete pentru verificarea modului în care persoanele cazate la Flora respectă regulile de carantinare.

 

 

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: