EXCLUSIV Pandemie: se vede luminița de la capătul tunelului? Expert: Sunt semne bune, dar să ținem cont de asta VIDEO

EXCLUSIV Pandemie: se vede luminița de la capătul tunelului? Expert: Sunt semne bune, dar să ținem cont de asta VIDEO Sursa foto: EEC-Razvan Valcaneantu

Invitatul jurnalistului Mirel Curea în podcastul EVZ Play a fost chirurgul Florin Chirculescu, șeful secției de chirurgie toracică a Spitalului Universitar de Urgență București. Din prima linie a războiului contra pandemiei, eminentul medic a încercat să anticipeze momentul când vom pune punct crizei sanitare.

Lucrul cel mai îngrijorător, în opinia medicului Florin Chirculescu, este faptul că boala Covid poate lăsa sechele greu de evaluat pe termen lung. Analizând miile de cazuri de infecție cu virusul SARS-COV-2 pe care le-a văzut în spitalul bucureștean, invitatul lui Mirel Curea a avertizat că vorbim de o boală extrem de perfidă, care are multe laturi necunoscute. Cea mai relevantă dovadă este felul extrem de diferit în care s-a manifestat la cei afectați  

„Putem fi optimiști, dar nu știm cum va fi"

„Speranța mea când a început nebunia asta (n.r. - pandemia) a fost că (n.r. - oamenii) o să-și dea dea seama. Am aflat că sunt iremediabil naiv. Sunt semne bune. Putem fi optimiști, dar hai să vedem ce se întâmplă în noul val. Nu știm cum va fi. Operația se termină când pacientul pleacă pe picioare acasă", a explicat chirurgul. 

Chirurgul și scriitorul Florin Chirculescu

Primul semn foarte bun, în opinia dr. Chirculescu, a fost situația din Marea Britanie, care a semnalat că nu s-a mai pus presiune pe ATI ca în valurile precedente. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Dr. Chirculescu: Tefeliștii au găsit cum să își justifice cruzimea

Invitatul în studioul EVZ Play a dezaprobat vehement atitudinea așa-numiților tefeliști, care prin faptul că au ignorat situația gravă a bolnavilor cronici și nu au respectat măsurile de protecție, practic au mărit indirect numărul victimelor. „Au transformat bolnavii cronici în fake news. Însă ce i-a costat mult pe pacienți a fost că datorită colmatării spitalelor, patologia uzuală nu a mai ajuns la timp la spital. Au găsit cum să justifice cruzimea lor. Iar viața nu poate fi restartată”, a conchis amar medicul de la Spitalul Universitar. 

Interviul integral poate fi vizionat aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro