Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Minciună crasă. Ce s-a întâmplat cu cenușa Cristinei Țopescu
Exclusiv. Minciună crasă. Ce s-a întâmplat cu cenușa Cristinei Țopescu

Exclusiv. Minciună crasă. Ce s-a întâmplat cu cenușa Cristinei Țopescu

În ultimele zile, mai multe publicații au rostogolit știri cu subiectul ”Cenușa Cristinei Țopescu”. Se afirma că nimeni nu a ridicat cenușa jurnalistei de la Crematoriu. Minciună crasă.

O simplă întrebare la Crematoriu ar fi obținut răspunsul: Cenușa trupului incinerat nu se ridică imediat de către familie și nici a doua zi. Este nevoie de o pregătire specială, iar familiei i se comunică asta.

Urna urmează să fie încredințată aparținătorilor la câteva zile de la incinerare, iar dacă locul de depunere a urnei, ales de familie, nu este gata, cenușa va fi păstrată într-un loc special din Crematoriu, numit Columbar, timp de 45 de zile.

În acest moment, apropiați ai familiei susțin că urna cu cenușa Cristinei Țopescu a ajuns la mama ei.

Discuții despre acest aspect al incinerării au mai fost făcute și în cazurile deceselor Zinei Dumitrescu și Sergiu Nicolaescu, alte două persoane publice care au ales să fie incinerate.

Fiul ”Mamei Zina” a fost acuzat de presa mondenă și de fostele manechine ale defunctei că nu și-a îngrijit mama în timpul vieții, dar nici măcar cenușa nu i-a ridicat-o de la Crematoriu. Până la urmă toți au aflat în urma precizărilor venite din partea reprezentanților locului unde se produsese incinerarea.

 Așa s-a întâmplat și în cazul lui Sergiu Nicolaescu, după incinerarea trupului marelui regizor. Văduva plecase fără urnă după ceremonie. Zeci de articole de presă și sute de comentarii pe rețelele de socializare o învinuiau pe Dana Nicolaescu că nu a dat dovadă de afecțiune. Căteva săptămâni mai târziu lucrurile s-au lămurit definitiv, când femeia a dat un comunicat prin care anunța că a ridicat urna de la Crematoriu și că aceasta a fost depusă într-un loc de veci pregătit în Cimitirul Belu.