Evenimentul Zilei > Social > Exclusiv. Îndemnul părintelui Emil Cărămizaru: „Rămâneți în iubirea lui Iisus! Sărbătoarea Sfintelor Paști este dincolo de orice pandemie”
Exclusiv. Îndemnul părintelui Emil Cărămizaru: „Rămâneți în iubirea lui Iisus! Sărbătoarea Sfintelor Paști este dincolo de orice pandemie”

Exclusiv. Îndemnul părintelui Emil Cărămizaru: „Rămâneți în iubirea lui Iisus! Sărbătoarea Sfintelor Paști este dincolo de orice pandemie”

Hristos a Înviat! Creștinii ortodocși sărbătoresc, pentru a doua oară, Sfintele Pasti în pandemie. Despre cum ar trebui să privim sărbătoarea Învierii în această perioadă de grea încercare ne-a răspuns părintele Emil Cărămizaru, parohul Bisericii Voievodale „Sf. Gheorghe Nou”, de la Kilometrul Zero al României.

Într-un scurt interviu pentru evz.ro, părintele Emil Cărămizaru, parohul Bisericii Voievodal „Sf. Gheorghe Nou”, de la Kilometrul Zero al României, a transmis un mesaj tuturor creștinilor care sărbătoresc Învierea Domnului.

Cum ar trebui să privim sărbătoarea Învierii în această perioadă de grea încercare?

Și încercările își au rostul lor în viața oamenilor. Chiar dacă sunt grele și pe cale de consecință, greu de acceptat, ele probabil își au logica lor, de vreme ce sunt îngăduite de Dumnezeu.

Să nu uităm esența credinței noastre creștine: Dumnezeu se face Om, trece prin experiența traumatizantă a suferinței, iar apoi a morții, in ipostasul uman, ca totul sa se finalizeze apoteotic prin Înviere…

Sărbătoarea Sfintelor Paști este dincolo de orice pandemie, deasupra vremii și a vremurilor…

Credința, mai ales în aceste vremuri, reprezintă un leac pentru cei suferinzi, pentru noi toți?

Credința poate muta și munții din loc, așa cum ne încredințează Mântuitorul în Evanghelie… Credința ne dă putere să fim, ne face să putem înțelege că de la „a nu fii”, la „a fii”, ca să-l parafrazez pe Shakespeare, este un demers dumnezeiesc, pe care Domnul l-a făcut pentru fiecare dintre noi… Mobilul acțiunii divine fiind iubirea… Ea naște viața…De aceea, chiar și dincolo de mormânt stă Învierea!

Ce îi îndemnați pe credincioși să facă pentru a-și găsi alinarea?

Să vorbească cu Hristos și prin Hristos, în Biserica pe care El a zidit-o prin chin, sânge, moarte și Înviere! Să-și pună întrebări si să aștepte răspunsul cel mai potrivit și la timpul rânduit pentru fiecare suflet în parte!

Răspunsul este Evanghelia, pentru că ea conține: CALEA, ADEVARUL și VIAȚA!

Ați simțit oamenii mai preocupați de credință, de Biserică, de Dumnezeu în această perioadă?

Toți oamenii pe care îi întâlnesc, pentru mine sunt Oameni Mari… Dacă împrumutăm ochii lui Hristos, vom constata de îndată că fiecare om este purtător de chip divin… Acest „chip” valorează cât tot universul!

Dacă ne referim la ierarhia socială, care este relativă și de multe ori înșelătoare, sigur constatăm ca preocupare pentru credință au oameni ce provin din mai toate palierele profesionale… Preotul este dator să-i privească și să-i primească pe toți cu aceeași disponibilitate, conștient fiind că fiecare suflet este de fapt o comoară încredințată spre mântuire…

Vă rugăm să le adresați câteva cuvinte credincioșilor la cea mai mare sărbătoare a creștinilor….

Primiți, iubiții noștri mergători pe calea ce duce la întâlnirea cu Hristos, Măritul praznic al Învierii Domnului, cu gând făcut din lumina neapusă a Învierii Mântuitorului acestei lumi!

Rămâneți în iubirea lui Iisus, de-a pururi! El vă îmbrățișează pe toți de Ziua Învierii Lui, pentru ca viața să vă fie luminoasă ca o zi de Paști!

Hristos a Înviat!