Gheorghe Dincă a făcut o cerere cel puțin bizară. A cerut să fie pus singur într-o celulă, cu alte cuvinte nu vrea să mai împartă cu nimeni spațiul de detenție.

Potrivit unor surse din interiorul arestului, Gheorghe Dincă era ”cazat” în permanență cu două persoane, pentru a exista o supraveghere continuă a comportamentului acestuia.

Plecând de la această informație am încercat să aflu care sunt resorturile ascunse. Îi este frică că tovarășii de celulă îl trag de limbă, vrea să se uite în liniște la emisiunile canalelor de știri ca să-și pregătească apărarea, sau pur și simplu nu are chef să se uite în ochii altora, 23 de ore pe zi.

Numai că unul din angajații sistemului penitenciar, ne-a furnizat, în EXCLUSIVITATE, o ipoteză șocantă:

”Cererea sa, așa cum am citit-o în presă,  m-a surprins, pentru că îl știm ca fiind un tip calculat, care nu face gesturi inutile. Motivul pe care l-a invocat nu stă în picioare, existând suspiciunea că pune la cale o ieșire din scenă, cum îi zicem noi. Cu alte cuvinte, ne-am putea confrunta cu o tentativă de sinucidere. Care este mult mai ușor de realizat dacă este pus singur într-o celulă. Practic, este imposibil să supraveghezi pe cineva 24 de ore din 24, de aceea prezența unor alți oameni cu el în celulă, ne ajută mult”.

Poate avea Gheorghe Dincă un asemenea gând? Un psiholog care a dorit să-și păstreze anonimatul ne-a spus că ”apropierea de final în ancheta dispariției celor două fete înseamnă pentru el începutul unei perioade în care nu va mai fi persoanjul vedetă de până acum. S-ar putea să-i treacă prin cap să dispară, lăsându-i pe toți cu buza umflată, ca un act final de superioritate”.

Poate fi prevenit un asemenea gest?

”În mod normal, da. Printr-o supraveghere continuă și evaluare psihologică. Dar nu trebuie să uităm că într-un caz la fel de mediatizat, ca cel al miliardarului Jeffrey Epstein, pedofilul care s-a sinucis în închisoare, a existat o recomandare a unui psihiatru ca acesta să fie scos din supraveghere. Avem de-a face cu persoane extrem de calculate, șirete, capabile să păcălească chiar și detectorul de minciuni, darmite un om.”

Ancheta lui Gheorghe Dincă se apropie de final. Aceste informații nu trebuie să treacă neobservate întrucât un final ca cel prezumat, ar crea un uriaș val de nemulțumire în rândul oamenilor. Și aș adăuga că un criminal ar putea să scape nepedepsit.

„Activitățile întreprinse au vizat indicarea de către inculpatul Dincă Gheorghe a principalelor momente sub aspectul racolării, răpirii, adăpostirii, violării și uciderii celor două victime, precum și modalitatea și mijloacele comiterii infracțiunii de profanare de cadavre, în raport de aceleași două victime”, a precizat DIICOT, într-un comunicat de presă.