Exclusiv. Fabrica de fake news, demontată în podcastul HAI România. Mircea Diaconu: Ți-o pune în cârcă și gata Video

Exclusiv. Fabrica de fake news, demontată în podcastul HAI România. Mircea Diaconu: Ți-o pune în cârcă și gata Video

Jurnalistul Mirel Curea, prim redactorul-șef adjunct al Evenimentului zilei, s-a trezit prins ante-un scandal de domeniul absurdului. Constantin Ilaş și Sorin Bocancea au lansat o serie de acuzații ridicole la adresa sa potrivit cărora ar fi anti-vaccinist și pro-Putin, în ciuda pozițiilor sale publice contrare, de notorietate.

Prezent în podcastul HAI România, cunoscutul actor Mircea Diaconu a explicat cum se fabrică, de fapt, mistificările care induc în eroare opinia publică.

Jurnalistul Mirel Curea a decis să îi dea în judecată pe Constantin Ilaş și Sorin Bocancea. revoltat de acuzațiile lansate de aceștia. Diaconu: Peste tot a apărut că l-am adus pe Iliescu la Revoluție.

„Mirel a fost catalogat într-o lucrare științifică, de niște cetățeni binevoitori, ca fiind antivaccinist și pro-putinist. Mirel, dacă putea să-și facă 70 de vaccinuri, pe alea le făcea. E omul care a spus de fiecare dată că și-a făcut și să-și facă lumea vaccin", a anunțat jurnalistul Dan Andronic în podcastul HAI România.

Ne puteți urmări și pe Google News

Renumitul actor Mircea Diaconu, unul dintre artiștii cei mai implicați din România, fiind o vreme politician și europarlamentar, a analizat felul în care se fabrică astfel de acuzații fără susținere în realitate.

„Sunt chestii chestii, pe panoplia aia ții-o ia de acolo și ți-o pune în cârcă. Nu are nicio o importanță (n.red. – care este adevărul). Eu am candidat atunci (n.r. – la alegerile prezidențiale). Peste tot a apărut că eu l-am adus pe Ion Iliescu la Revoluție. Eu, cum să-l aduc eu? Bineînțeles (n.red. – că l-a adus Mihai Bujor Sion). Era invers, dar nu contează, Ți-o pune în cârcă și gata", a replicat cunoscutul actor. Mirel Curea: M-am hotărât, pentru prima oară în viața mea, să dau în judecată pe cineva.

Mirel Curea le va deschide proces celor doi

La rândul său, Mirel Curea a explicat că totul e o manipulare și că va intenta proces celor doi. „Pentru că lista asta apare într-o carte, nu e o frecție de site scelerat sau vreun articolaș de nu știu unde, e o carte, cartea aia va rămâne în niște biblioteci... M-am hotărât pentru prima dată să dau în judecată pe cineva. Mi se pare penibil să târăsc pe cineva în instanțele de tribunal. Le cer și bani", a anunțat jurnalistul EVZ.

„I-am scris domnului cu lista: Bună seara, domnul Iliaș. Cred că cea mai gravă eroare de apreciere ați făcut-o în ceea ce mă privește pe mine, chestiune pe care o voi trata mai întâi gazetărește, în articolul care va apărea în EvZ, la începutul săptămânii viitoare, și apoi în instanță.

Cred că cel mai greu vă va fi să demonstrați instanței de judecată apartenența mea la vreun curent de propagandă, oricare ar fi el, cu atât mai puțin în calitate de „vector”. Nu de alta, dar atitudinea mea în cele două materii la care vă referiți, Pandemia și Războiul din Ucraina, este de notorietate. Culmea ridicolului, figurez și pe o altă listă(„les grands esprits se rencontrent”), una întocmită de anti-vacciniștii de la „Activenews”, la capitolul „Cioclii Apocaliptici - Oamenii presei „independente”, recte mituite de Guvern...”, pe poziția 18.

În privința poziționării mele față de genocidul din Ucraina, cum spuneam, de notorietate și ea, manifestată în scris, precum și în mai multe zeci de apariții televizate, ea poate fi rezumată pe scurt, cel mai bine, de spusele unui coleg de volum de-al dumneavoastră „Curea, pro-putinist? Păi, ăsta este direct anti-rus din fașă, pentru că așa l-a crescut și educat taică-său”, a scris Mirel Curea pe contul personal de Facebook.