Exclusiv. Explodează mămăliga? Legea vaccinării obligatorii a intrat în Parlament. Cristian Terheș: „Veți vedea mișcări peste tot"

Exclusiv. Explodează mămăliga? Legea vaccinării obligatorii a intrat în Parlament. Cristian Terheș: „Veți vedea mișcări peste tot" Sursa: Arhiva EVZ

Știrea momentului arată că legea vaccinării obligatorii a intrat în Parlament, deși decidenții au împachetat-o mult mai soft. Astfel, doar anumite categorii profesionale vor fi obligate să se imunizeze, în caz contrar urmând să fie concediați. Războiul vaccinați – nevaccinați va atinge cote epice în România. Europarlamentarul Cristian Terheș a intervenit în podcastul EVZ Play moderat de Robert Turcescu pentru a explica cum se vede certificatul verde de la firul ierbii, de la Bruxelles.

Unul dintre invitații emisiunii, Bogdan Comaroni, denunță discriminarea pe care statul o face între vaccinați și nevaccinați: dacă-i lași liberi pe stradă pe cei vaccinați, „noi cei nevaccinați trebuie să alimentăm numărul de morți".

Statul minte că testarea nu poate fi gratuită. De ce ne-a vizitat Ursula?

Acesta critică manipularea statului, și anume „aberația că testarea nu poate fi gratuită pentru că statul ți-a pus la dispoziție. un vaccin. O să facem vaccinul la 6 luni ca ITP-ul. Noi am exclus și testarea. Guvernul îi face agenți de răspândire a bolii pe cei nevaccinați. Ei au dreptul pe banii lor să nu se vaccineze, au dreptul la terapie inclusiv intensivă. (...) Noi nu oprim nici o pandemie. Avem interesul ca guvern să răspândim boala, să vindem acele doze. Nu cumva când a venit Ursula (n.r. - von der Leien, șefa Comisiei Europene) să negocieze cu Pfizer nu a venit și în numele României?", s-a întrebat Comaroni.

Terheș: Certificatul a ajuns să fie folosit abuziv de statele membre

Europarlamentarul Cristian Terheș a explicat cum s-a ajuns la obligativitatea certificatului de vaccinare. A fost vorba inițial „de facilitatea libertății de circulație. Se spune explicit că lipsa lui nu trebuie să te discrimineze. Eu am atras atenția când s-a pus în discuție implementarea că va ajunge să fie folosit abuziv de state. E diferență de la cer la pământ unde s-a ajuns. În gara din Viena nu m-au lăsat să intru la clasa 1 (n.r. - în sala de așteptare)".

Ne puteți urmări și pe Google News

O nouă alianță se naște în Parlamentul European

Acesta a declarat, în premieră, că și Parlamentul European e divizat, dar cât de curând va fi lansată o nouă mișcare. „E creată o alianță. Suntem europarlamentari din absolut toate grupurile politice. Certificatul verde afectează toate țările. Situația nu e atât de roză, sunt niște tensiuni sociale, sunt mișcări la firul ierbii. În Austria a câștigat un partid antivaccinist, în 3 luni de campanie a fost singurul lui mesaj. Veți vedea mișcări peste tot în Europa. Ne transformăm în consumatori de vaccinuri".

Moderatorul Robert Turcescu a conchis că cele două tabere vaccinați – nevaccinați au intrat într-un război care pare fără soluție. „Nu e nimeni să arbitreze, e o criză teribilă. (...) Astăzi suntem într-un conflict teribil între două tabere. Societatea românească e divizată".

Versiunea completă a podcastului de miercuri poate fi vizionată aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro