Evenimentul Zilei > Social > EXCLUSIV EVZ: 33 de pluguri, construite în anii ’70, sunt folosite pentru deszăpezirea tramvaielor. Edilii spun că plugurile sunt bune, angajaţii care le folosesc susţin contrariul
EXCLUSIV EVZ: 33 de pluguri, construite în anii ’70, sunt folosite pentru deszăpezirea tramvaielor. Edilii spun că plugurile sunt bune, angajaţii care le folosesc susţin contrariul

EXCLUSIV EVZ: 33 de pluguri, construite în anii ’70, sunt folosite pentru deszăpezirea tramvaielor. Edilii spun că plugurile sunt bune, angajaţii care le folosesc susţin contrariul

RATB are în dotare, pentru îindepărtarea zăpezii de pe liniile tramvaielor, 33 de pluguri perie. Plugurile au fost construite in anii '70, dar, cu toate acestea, toate au reviziile efectuate la zi şi corespund din punctul de vedere al siguranţei circulaţiei, susţine Primăria Capitalei.

După ce mai mulţi vatmani au povestit reporterilor EVZ că atunci când a nins puternic nu au putut deszăpezi linia tramvai cum trebuie, pentru că plugurile sunt vechi şi se strică repede, reporterii EVZ a solicitat Municipalităţii care este starea plugurilor care sunt folosite iarna în faţa tramvaielor, pentru a putea circula acestea. Potrivit răspunsului Municipalităţii pentru EVZ, Regia Autonomă de Transport Bucureşti are 33 de pluguri care au fost construite în anii '70, iar doar Administraţia Străzilor are un utilaj mai nou.

"Din informaţiile pe care le deţine Direcţia Utilităţi Publice a Primăriei Municipiului Bucureşti, nu se cunoaşte Municipalitatea fi avut vreodată în dotare maşini de topit zăpadă. În ceea ce priveşte numărul plugurilor pe care Municipalitatea le-a achiziţionat, mantionam : RATB are în dotare, pentru îndepărtarea zăpezii, 33 de pluguri perie pentru reţeaua de tramvaie şi depouri. Plugurile au fost construite în anii '70, dar, cu toate acestea, toate au reviziile efectuate la zi şi corespund din punctul de vedere al siguranţei circulaţiei", se precizează în răspunsul Municipalităţii.

În ceea ce priveşte Administraţia Străzilor Bucureşti, Municipalitatea e explicat că are un utilaj multifuncţional (care are accesoriu un plug) şi o sărăriţă prevăzută şi cu plug. Menţionăm aceste utilaje nu sunt de capacitate mare.
"Aceste două utilaje au fost achiziţionate în anul 2014 şi sunt în stare bună de funcţionare", a mai explicat Municipalitatea.

Vatmani: plugurile se strică des

Mai mulţi vatmani au povestit că atunci când au trebuit să cureţe liniile de tramvai de zăpadă au rămas blocaţi după ce plugurile s-au stricat. "De mai multe ori s-a rupt ceva la plug sau s-a ars ceva la el. Sunt vechi şi se strică des", a povestit un vatman.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: