În plin scandal Ayahuasca, evz.ro a reușit să obțină dovada faptului că cei implicați în acțiunile cu acest drog periculos au avut informații despre faptul că sunt în atenția organelor de anchetă. Ca atare, o mențiune prezentă timp de peste un an pe Wikipedia a fost editată. Adică scoasă. Cu exact o săptămână de prima acțiune a DIICOT, când au avut loc descinderi la o clinică din Harghita.

Pe 22 noiembrie 2019, procurorii și mascații au prins primul ”lot” de consumatori de ceai Ayahuasca, după ce autoritățile din Germania le semnalaseră faptul că la Brașov se va primi, la un oficiu poștal, un pachet cu 3 kg de Mescalină.

Mescalina  se gaseste în capul globulos al unei specii de cactus, Peyote sau Peyotl, care crește mai ales în America Latină. Se poate folosi în amestec cu Ayahuasca.

Din 27 decembrie 2018 și până pe 15 noiembrie 2019, pe Wikipedia, România era menționată alături de alte cinci țări în care consumul drogului ar fi fost legal. Era notat că sunt legale ”posesia, vânzarea, transportul și cultivarea pentru cercetări științifice și medicale, studii autorizate de medici doar în clinici și spitale”.

Mențiunea de aici folosea celor anchetați de DIICOT în dosarul ”Ayahuasca”, în susținerea poveștii conform căreia în timpul sesiunilor de consum de drog se realiza o cercetare medicală. Anumite surse au indicat că s-ar fi cercetat efectele drogului asupra unor boli incurabile, în timp ce martorii audiați au spus, toți, că ei fuseseră informați că li se va deschide glanda pineală în urma parcurgerii ritualului șamanic.

De joi, România este din nou menționată în lista respectivă de pe cea mai cunoscută enciclopedie online, de data aceasta corect și adevărat, printr-o editare făcută de un editor Wikipedia responsabil, dornic să informeze corect. Astfel, se arată că în țara nostră Ayahuasca e interzisă prin ambele legi care fac referire la substanțele halucinogene, editorul având ca bază de documentare informațiile menționate în articolul din evz.ro.

Te-ar putea interesa și: