Exclusiv. Cine este Ariadna Cîrligeanu, tânăra acuzată că a intrat cu gloanțe letale în Parlament. Convingeri puternice la o vârstă fragedă. Foto

Exclusiv. Cine este Ariadna Cîrligeanu, tânăra acuzată că a intrat cu gloanțe letale în Parlament. Convingeri puternice la o vârstă fragedă. Foto

Elena Ariadna Cîrligeanu, tânăra acuzată că a intrat cu gloanțe letale în Parlament, a împlinit 22 de ani în urmă cu două zile și este membru al Biroului Național de Conducere al AUR.

În anul 2021, ea a fost aleasă Președintele Organizației de Tineret a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), funcție în care i-a succedat lui Călin-Constantin Balabașciuc (n. 1996), astăzi cel mai tânăr membru al Camerei Deputaților. Anterior, Elena Ariadna Cîrligeanu îndeplinise funcția de secretar general al organizației de tineret a AUR.

Tânăra acuzată că a încercat să introducă muniție letală în Parlament este, de asemenea, membră a organizației Actiunea 2012 Botoșani, din anul 2018.

Potrivit informațiilor publicate pe contul de Facebook, Ariadna Cîrligeanu este studentă la Facultatea de Drept a universității particulare „Nicolae Titulescu” din București. Anterior, a studiat la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani și la Liceul cu Program Sportiv din aceeași localitate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 8 mai, cu ocazia zilei sale de naștere, Elena Ariadna Cîrligeanu s-a descris astfel: „Când mama a aflat că va avea un copil, s-a rugat către Dumnezeu, ca acel copil care se va naște să-i ajute pe cei din jurul său. Mulțumesc, mamă! Am fost binecuvântată cu acest drum. La 22 de ani, APĂR ROMÂNIA!”

Militantă înfocată pentru unirea cu Basarabia

Iar jurnalistul Marian Moroșan, de la Curierul Satelor, scria despre ea că este una dintre vocile „luptei împotriva corupției instituționalizate și a mafiei politice din România”. „Astăzi îi spunem ”La mulți ani” tinerei Ariadna Cârligeanu, luptătoarea din AUR care, plecată din Santa Mare, Botoșani, s-a dedicat războiului de gherilă împotriva celor ce își vând țara, neamurile și neamul. (...) Pentru cine nu o cunoaște pe Ariadna, încă, e suficient să întrebe un român din 100 care sunt principalele voci ale luptei împotriva corupției instituționalizate și a mafiei politice din România și vor afla”, a scris amicul tinerei pe Facebook.

Este foarte implicată în activitățile partidului din care face parte și este una dintre vocile apreciate de tinerii AUR. A lansat o foarte interesantă chemare la protestul de miercuri, generat de legea „Observatorului Copilului”, promovată de ministrul PSD al Familiei, Gabriela Firea.

Iar pentru a-și explica gestul, a scris următoarele: „Generația noastră a fost Generația care a crescut cu părinți plecați în străinătate, dar am crescut iubiți în sânul familiei fără observatori și rapoarte. Pe 6 MAI suntem prezenți în fața Parlamentului. Voi?”

Elena Ariadna Cîrligeanu este, de asemenea, unul dintre militanții pentru unirea Republicii Moldova cu România, în cadrul organizației Actiunea 2012, a cărei filială botoșăneană o conduce. „Basarabia este România, acesta este mesajul meu și românii din dreapta Prutului și românii din stânga Prutului trec printr-o perioadă foarte grea, foarte tulbure, viitorul pare foarte întunecat, nu știm pe ce cale o apucă nu știm în ce direcție merg toate lucrurile, nu știm ce vor mai găsi generațiile care vin din urma noastră dar, eu consider că uniți putem depăși toate aceste greutăți și că într-o bună zi vom construi un stat care să îi găsească pe toți românii acasă”, spunea tânăra într-un interviu acordat în urmă cu doi ani.

La alegerea în funcția de președinte al tineretului partidului, a făcut publică o „Scrisoare de AUR pentru viitor”:

„Mi-am asumat de la început toate criticile, judecăţile și pietrele aruncate de mâini care nu mă cunosc. Aveam 16 ani când începeam să am curajul de a vocifera public și de a mă implica în societatea românească. Când am avut curajul să scot în stradă oameni pentru idealul unirii Basarabiei cu patria mamă, într-un oraș care nu prea era obișnuit cu astfel de manifestații și cu astfel de idealuri strigate public, într-o societate în care puteai fi judecat aspru pentru astfel de idealuri. Încă de pe atunci simțeam că suntem repetenți la partea de curaj : curaj în a ne manifesta credința, curaj în a respinge ceea ce simțeam că nu e sănătos pentru noi, curaj în a nu merge în aceeași direcție cu turma, curaj în a ne exprima visele, curaj în a lupta pentru ele, curaj în a alege calea cea dreaptă și grea, nu cea ușoară, curaj în a ne exprima modul de gândire și toate acestea doar din teama de a fi judecați și de a-i pierde pe oamenii de lângă noi, pe cei care-i consideram prieteni. Încă de pe atunci simțeam și știam că noi ca popor am ajuns să suferim când venea vorba de unitate națională, ceea ce ne-a facut și ne face să fim mult mai mici, mult mai slabi, concentrați fiind să ne sfâșiem între noi, nu să punem mâna la clădirea unei construcții sănătoase. Așa că am ales să mă implic activ în lupta pentru drepturile românilor de pretutindeni, în lupta pentru unitate națională, să cred si să sper într-un altfel de mâine. Așa am ajuns ca la 18 ani să fac pasul în construcția unei mișcări politice. Simțeam că e momentul generației mele în a-și alege destinul, în a lupta pentru ceea ce iubește, în a construi ceea ce râvnește, în a obține ceea ce alții ne-au luat încă de când eram în leagăne, șansa unui viitor, șansa unei raze de lumină. Am doar 20 de ani și știu ce înseamnă să porți o culoare politică, felul în care te privesc oamenii cu ochii răi, zâmbind și spunându-ți în faţă că ești și tu o altă nulitate, „alta care vrea să se îmbogățească din banii românilor”. Dar nu-i judec și primesc la fel fiecare bulgăre de noroi așa cum primesc o floare. Îi iubesc și pe cei care mă înjură, și pe care care mi-ar dori moartea, și pe cei care și-ar dori să mă împacheteze și să mă trimită în Afganistan, la fel cum îi iubesc și pe cei care mă îmbrățișează. În ochii mei sunt toți români, oameni care merită mult mai mult de la această soartă, oameni care au avut de suferit de pe urma acestui sistem. Vorbesc din perspectiva unui om politic, nu din perspectiva unui „politician” și chiar dacă mulți nu vor înțelege, orice va urma să primesc în plus, bune sau rele, le voi duce pe toate pe umeri cu capul sus știind pentru ce am luptat și voi lupta o viaţă.”