Exclusiv. Ce se află în spatele incidentului cu gloanțe letale de la Parlament. Moment delicat pentru AUR

Exclusiv. Ce se află în spatele incidentului cu gloanțe letale de la Parlament. Moment delicat pentru AUR

Incidentul cu gloanțele letale descoperite asupra unui reprezentant al AUR care încerca să intre în clădirea Parlamentului vine într-un moment cel puțin ciudat pentru formațiunea care a uimit politica românească la ultimele alegeri.

Astăzi este programat un protest față de legea despre care aceștia spun că are rolul de a lua copiii de lângă părinți, potrivit paginilor de Facebook ale Alianței pentru Unirea Românilor și liderului formațiunii, George Simion. Legea contestată de reprezentanții AUR este un proiect al ministrului Familiei, Gabriela Firea.

George Simion: „Nu vă atingeți de copiii României!

„Sinistrul proiect PLx 145 prin care PSD și PNL vor să ne ia copiii de lângă noi va fi azi supus la vot în Camera Deputaților. Apărăm copiii României!”, scrie pe pagina AUR, care publică imagini live de la protest.

Iar George Simion a scris, tot pe Facebook: „începe protestul pentru oprirea legilor antinaționale”, postând, de asemenea, imagini în direct de la protestul desfășurat în fața Parlamentului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Simion: Ciolacu, așa vrei să-ți începi cariera de premier?

Printre politicienii amintiți de George Simion la protestul de azi nu au lipsit nici deputatul PSD Alfred Simonis sau Marcel Ciolacu, șeful PSD. „Simonis, nebunule, oprește-te! Nu e Camera Deputaților a ta! Ciolacu, așa vrei să-ți încerci cariera de premier prin abuzuri? Nu ne oprim până Gabriela Firea nu le retrage!”, a vociferat Simion.

Ce prevede Observatorul copiilor, lansat de Gabriela Firea

”În premieră naţională, prin această lege pe care am subliniat-o se înfiinţează Observatorul Naţional al Copiilor. În acest document, care va fi o bază de date online care va putea fi accesată de toate judeţele prin DGASPC-uri, vor fi incluşi toţi copiii care reprezintă situaţii, cazuri de vulnerabilitate. Şi nu mă refer aici doar la cei în jur de 47.000 care sunt acum în situaţia de a fi adoptaţi, care sunt lăsaţi în grija statului. Toţi copiii care au anumite probleme”, a afirmat, pe 13 februarie, la lansarea proiectului, ministrul Gabriela Firea.

Acesta a detaliat și câteva situații și cazuri care s-ar încadra. „Mă refer la abuz, la abandon, la neglijare, la sărăcie extremă. În momentul în care aceşti copii vor fi incluşi de către autorităţile locale în Observatorul Naţional al Copiilor, jumătate din cheltuială va fi suportată de către Guvern prin Ministerul Familiei, ceea ce este un ajutor în plus pentru autorităţile locale, care nu din rea voinţă, dar de multe ori din neputinţă nu reuşesc să acopere toate aceste nevoi prin bugetele existente, deoarece întotdeauna există alte şi alte presiuni: canalizare, electricitate, drumuri, gaze, etc", declarat Gabriela Firea.

Jandarmeria Capitalei: „Protestul AUR din fața Parlamentului este ilegal”

Direcția Generală de Jandarmi a municipiului București a transmis precizări în legătură cu cele două proteste AUR de azi, manifestațiile aflate în desfășurare la Palatul Parlamentului, afirmând că acestea sunt ilegale și nu au autorizație.

”În curtea obiectivului, are loc o manifestație de protest formată din invitați și membri ai unei formațiuni politice. În același timp, în exteriorul curții, se desfășoară o adunare publică nedeclarată, formată din alți membri ai aceleiași formațiuni politice, precum și simpatizanți ai acesteia.

Manifestanților aflați atât in interiorul curții Palatului Parlamentului, cât si în exterior, li s-a adus la cunoștință că activitatea desfășurată nu îndeplinește condițiile legale, însă aceștia și-au asumat răspunderea pentru acest lucru, refuzând să părăsească obiectivul”, transmite Jandarmeria Capitalei.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro