Evenimentul Zilei > EVZ Play > Exclusiv. Cartianu marcă banu’! Cum lucrează, de fapt, mercenarii presei. „Grigore, fii viteaz! Ia toate contractele și publică-le”. VIDEO
VIDEO

Exclusiv. Cartianu marcă banu’! Cum lucrează, de fapt, mercenarii presei. „Grigore, fii viteaz! Ia toate contractele și publică-le”. VIDEO

Informația publicată de EVZ.RO, potrivit căreia o serie de ziariști cu notorietate au fost plătiți de PNL, în vremea mandatului lui Orban la cârma partidului, a făcut vâlvă. Podcastul EVZ Play a consacrat ediția sa de joi unei discuții fără rezerve despre acest fenomen al ziariștilor plătiți de partide din fonduri publice.

Printre cei plătiți de Ludovic Orban se află nume ca Oreste Teodorescu, Oana Stănciulescu sau Grigore Cartianu. Cel din urmă a fost plătit cu 12.000 lei lunar pentru a-l lăuda pe fostul șef al PNL și a-i critica pe adversarii săi.

Turcescu: Mi-a făcut un rechizitoriu

„Mi-a făcut un rechizitoriu chipurile din declarația mea de avere. Du-te mă prăpăditule, la mine declarația e publică. Publică și tu, nătărăule! Mucles, nu zice nimic Cartianu. Ce prestau ei de banii ăștia? Înjurături la adresa lui Iohannis și Cîțu și pupături la adresa lui Orban. S-a gândit el că se va afla că a încasat bani de la PMP? Grigore, fii viteaz! Ia toate contractele și publică-le!”, a comentat Robert Turcescu despre colegul de breaslă Cartianu.

Grigore Cartianu

„Sunt mercenari. La cum scrie sigur ia bani și de la USR”, a comentat jurnalistul Dan Andronic referitor la același ziarist.

Partidele vin pe la toți. Nu ești obligat să accepți”

Jurnalistul Mirel Curea a precizat că se întâmplă ca jurnaliștilor să li se propună din partea partidelor diferite contracte în schimbul unei poziții partizane la adresa plătitorului sau a criticii contra adversarilor politici, însă nu ești obligat să accepți. „Partidele vin pe la toți, poți să le spui și NU. Nu-ți dau bani cu sila. Cei de la PSD mi-au propus un contract, au și precizat că Andronic nu trebuie să știe. Se poate spune și nu, dar nu de frică că s-ar afla. Nu iei bani ca să nu-ți pierzi libertatea. Cartianu a scris pe lovele”, a explicat Mirel Curea.

Turcescu a precizat că nu e vorba de contractele de publicitate încheiate legal cu instituțiile de presă.„Dacă aș fi ziarist aș trimite oficial la toate partidele o solicitare ce ziariști plătesc. Sunt bani publici. Există o televiziune care primea de la Orban 100.000 euro pe lună. Sunt mercenari pe bani mulți”, a completat Dan Andronic.

Ediția integrală a emisiunii poate fi vizionată aici:

Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: