Evenimentul Zilei > Justitie > EVZ vă prezintă o altă telenovelă a casei de producție „Felix TV”. Mircea Băsescu, inamicul public numărul 1
EVZ vă prezintă o altă telenovelă a casei de producție „Felix TV”. Mircea Băsescu, inamicul public numărul 1

EVZ vă prezintă o altă telenovelă a casei de producție „Felix TV”. Mircea Băsescu, inamicul public numărul 1

Fratele președintelui a reclamat că este victima unui șantaj, iar Antena 3 a creat un scenariu din care reieșea că el a cerut mită. Procurorii DNA i-au prins pe ginerele și pe doi copii ai lui Bercea Mondialul în timp ce primeau 10.000 de euro.

Românii care au deschis, ieri dimineață, televizoarele aflau, uimiți, de la Antena 3, cum fratele președintelui, Mircea Băsescu, ar fi fost anchetat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) pe motiv că a cerut mită de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu. Până la orele prânzului, din studiorile televiziunii familiei lui Dan Voiculescu s-a transmis că procurorii anti-corupție au realizat un flagrant chiar acasă la Mircea Băsescu, în Constanța. În realitate, DNA transmisese un comunicat în care preciza, negru pe alb, că ginerele, fiica și fiul lui Bercea Mondialu au fost prinși în timp ce luau bani de la fratele șefului statului.

„Evenimentul” de ieri se înscrie în seria de manipulări a „casei de producție Felix TV”. De altfel, de câteva zile încoace, „Antenele lui Felix” au lăsat deoparte personaje precum Bianca Drăgușanu sau Adrian Copilul Minune și s-au concentrat pe Gherghina Ciulei, femeia de la Nana, devenită „eroină” după ce a încercat să arunce cu ouă în Elena Udrea sau Adrian Zglobiu, constănțenul care l-a scuipat pe președintele României.

Amenințările familiei lui Bercea Mondialu

Şantajul exercitat de familia lui Bercea Mondialu asupra lui Mircea Băsescu are o vechime de peste un an, după cum susţine avocatul Adrian Gheorghiţă. Inițial, a pornit de la Sandu Anghel, zis Bercea Mondial și soția lui, Fănica. Fratele preşedintelui a făcut, de anul trecut, o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Interceptările şi filajul anchetatorilor nu au reuşit, însă, să conducă la prinderea în flagrant a suspecţilor. „Deveniseră deja violenți în limbaj, îl amenințau că vin peste el dacă nu le dau banii, avertizându- l că vor da presei în vileag un presupus trafic de influență pe lângă niște judecători, nu l-au lăsat în pace în tot acest inerval,” explică avocatul lui Mircea Băsescu.

Se pare că şantajiştii ştiau că ar putea fi interceptaţi şi ştiau să se ferească. Nefiind găsite probe concludente, dosarul de la Parchetul Constanța a fost clasat. Însă, presiunile asupra fratelui președintelui nu au încetat.

În urmă cu două zile, după ce Mircea Băsescu a fost din nou contactat de Marius Constantin şi de soţia lui, Izaura, ginerele şi fiica lui Bercea Mondialu, fratele preşedintelui s-a adresat DNA Constanţa. Anchetatorii arată că cereau 280.000 de euro.

Flagrantul

Procurorii anticorupție au deschis un dosar în care au atașat și proble de la ancheta derulatăanul trecut. S-a convenit ca flagrantul să aibă loc în biroul firmei lui Mircea Băsescu, de la Agigea.

Deşi, iniţial, organizarea flagrantului fusese programată pentru vinerea viitoare, joi, imediat ce a fost anunţată telefonic asupra datei când va primi suma de 10.000 de euro, „familia Mondialului” a ajuns în trei ore la Constanţa. „Procurorii erau însă pregătiți și, când Marius Constantin și Izaura, împreună cu fratele ei Laurențiu Anghel, au dat buzna în birou, au surpins și înregistrat flagrantul”, povesteşte avocatul Adrian Gheorghiţă.

Arestat pentru 30 de zile

După patru ore de audieri, Marius Constantin a primit, la miezul nopţii de joi, ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Împotriva Izaurei, care este însărcinată în şase luni şi mai are o fetiţă de patru ani, Renata Doiniţa, botezată chiar de

Mircea Băsescu, s-a luat doar măsura controlului judiciar. La fel şi pentru fratele ei, care este minor, având 17 ani. Judecătorii de la Tribunalul Constanța au emis, ieri, pe numle lui Marius Constantin un mandat de arestare pentru șantaj. Mircea Băsescu a confirmat pentru EVZ că el este persoana care a făcut denunțul dar a menționat că, pentru a nu perturba mersul anchetei, procurorii i-au recomandat să se abțină de la orice declarație pe această speță. „Acum este mai relaxat dar a trecut printr-o perioadă destul de grea, fiind practic asaltat de ameninţări din partea lor. Aseară era foarte afectat, nu a mai trecut prin aşa ceva, îi era teamă pentru familia sa. Puteau inventa orice, din partea lor te poţi aştepta oricând la surprize neplăcute”, spune avocatul Adrian Gheorghiţă.


Marius Constantin a fost arestat pentru șantaj. A fost prins în flagrant de polițiști și procurorii DNA

Botezul care i-a adus problemele

Povestea „încuscririi” lui Bercea Mondialu cu Mircea Băsescu a început în luna ianuarie 2010, atunci când fratele preşedintelui a botezat-o pe Renata Doiniţa, fiica Izaurei Formaţia Anghel. „Nici nu știam cine este Bercea Mondialu, a fost un gest creștinesc, nu-mi pare rău că am botezat un pui de țigan așa cum am botezat o mulțime de copii”, declara în ianuarie 2010 pentru EVZ, Mircea Băsescu.

La botez, Bercea Mondialu spunea că l-a cunoscut pe Mircea Băsescu, „într- un Peco din Constanţa şi l-am întrebat dacă vrea să creştineze o fetiţă”. Fratele preşedintelui a spus altceva presei: „L-am cunoscut printr- un prieten care urma să vină într-o zi la mine la birou şi m-a informat că vine însoţit de Bercea Mondialu, nu ştiam cine este. Au venit şi, la finalul discuţiei, m-a întrebat deodată dacă vreau să-i botez nepoata şi am acceptat”, a povestit atunci pentru EVZ Mircea Băsescu. Nu i-a părut rău nici după ce fratele lui, Traian Băsescu, care a aflat de botez de la televizor, i-ar fi spus că a fost „o decizie pripită”.

Condamnat la opt ani de închisoare

În anii ’90, clanul condus de interlop a făcut avere din vânzarea fierului vechi. În ultima vreme, s-a „reprofilat” pe camăta şi comerţul cu maşini de lux.

Sandu Anghel a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casatie și Justiție, pe 20 mai, anul acesta la 8 ani și 9 luni de închisoare pentru tentativă de omor, după ce, în luna februarie 2011, l-a înjunghiat pe nepotul său, Ionuț Anghel. În același dosar, au mai fost condamnați fiul lui Bercea Mondialu, Florin Anghel – zis Ambasador – și soția lui Bercea Mondialu, Fănica Anghel.


În anul 2010, Mircea Băsescu și soția sa, Doina, au botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondialu

Gherghina de la Nana și Adrian Zglobiu, manipulați de Antena 3

Episodul Mircea Băsescu este un alt mare scandal „fabricat” în culisele Antena 3. În cel relatat de „Evenimentul zilei” pe 10 iunie, arătam cum Gherghina Ciulei, zisă a lui Dionise, a devenit vedetă la Antena 3, după ce a fost îmbrâncită pe uliță de un membru PDL, când au spus sătenii, se pregătea să arunce cu ouă în Elena Udrea. Incidentul nefericit a avut loc pe 7 mai, în timpul vizitei liderului PMP în comuna călărășeană Nana. Episodul a oferit prilejul vedetelor lui Dan Voiculescu de a propaga la Antena 3 ideea că regimul Băsescu agresează oameni nevinovați. Femeia a fost adusă în studio, unde Mihai Gâdea a susținut că bătrâna a fost agresată pentru a nu face cunoscut publicului faptul că președintele Traian Băsescu a cumpărat ilegal terenuri la Nana. În același timp, pe un alt post, la România TV, concubinul femeii, Ion Florea, declara că femeia sa nu trebuia să fie acolo ca să arunce ouă în reprezentanții PMP care se aflau în comună. Mai mult, reporterii de la cotidianul „Adevărul” au aflat de la săteni că Gherghina a fost „sechestrată” de cei de la Antena 3, că femeia este mereu pusă pe ceartă, rar coerentă și adesea consumă alcool.

Cazul Adrian Zglobiu

Cazul Adrian Zglobiu a făcut, iarăși, vâlvă în studiourile „Antenelor”. Când l-a văzut pe bărbatul care l-a scuipat pe președintele României, Mihai Gâdea, declara, duminică seara, că îl vrea în studio. Zglobiu a fost eliberat luni și a declarat procurorilor că se va duce de bunăvoie la psihiatrie, pentru a fi evaluat. Însă, după ce a fost invitatul special de la „Sinteza zilei”, omul s-a răzgândit. Mai mult, marcat de întrebarea lui Mihai Gâdea.„V-a trecut prin cap să vă sinucideți?”, omul a pus mâna pe cuțit și, la vederea polițiștilor veniți să îl conducă, s-a tăiat, superficial, la gât și pe abdomen. Mai mult decât atât, pentru a-l „convinge” pe Zglobiu să se „împotrivească regimului”, reprezentanții Antenelor i-au angajat și un avocat, pe Maria Văsâi, cea care îl apără și pe Gigi Becali. Până la urmă, în ciuda circului mediatic, instanța a decis internarea lui Adrian Zglobiu la Spitalul de Psihiatrie. În urma celor întâmplate, Narcisa Iorga, membru CNA, a cerut discutarea de urgență a cazului Gâdea – Zglobiu în ședința CNA. În plus, Antena 3 S.A. a șters videoclipul de pe Reporter Virtual, care a publicat fragmentul video din emisiunea „Sinteza Zilei” de marți seară.


Adrian Zglobiu a declarat, la scurt timp după ce a fost eliberat, că merge singur la psihiatrie. Antena 3 l-a convins să nu o facă

Cazul Nelson Mondialu

Un alt incident care a avut ca protagonist Antena Group a fost cel în care a fost implicat interlopul Nelon Mondialu. Acesta a fost cazat la Hotelul Mariott, chiar în ziua în care acolo se afla vicepreședintele SUA, Joe Biden. Asupra acestuia a fost găsită o sabie iar interlopul a ajuns la Secția 17 Poliție. Sorina Matei a publicat pe blogul ei dovada că „aranjamentul” a fost făcut de cei de Antena Group, publicând dovada cazării lui Nelson Mondialu la Hotel Mariott.


Nelson Mondialu a fost cazat în Hotel Mariott de Antena Group


Facsimulul care arată rezervarea făcută de Antena Group

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.