În studio au fost prezenţi şi jurnaliştii EVZ Mircea Marian, Silviu Sergiu şi Mălin Bot.
Puteţi adresa întrebări direct pe evz.ro, în secţiunea comentarii a articolului care va prezenta discuţiile din emisiune, pe adresa de email [email protected] şi la telefonul 021.202.2000.
LIVE TEXT
Barbu Mateescu:
A existat un blocaj complex. Au fost multe autorităţi implicate, iar reacţia a fost lentă.

Crin Antonescu îşi pune mantia de prezidenţiabil. A avut o reacţie puternică. Un lucru care poate fi prizat de public. A spus că mai multe capete trebuie să cadă.

Poziţionarea lui Victor Ponta a fost alta. Premierul se va afla din nou în faţa electoratului peste doi ani şi jumătate. Există presiune separată pentru cei doi.
Există o nemulţumire reală care trebuie eliminată, trebuie hrănită, şi care trebuie să dispară. Se încearcă o pasare a responsabilităţii, pe principiul: "De ce să cadă pe noi, şi nu pe oamenii lui Băsescu?"
Remanierile în România nu au loc după incidente de acest fel. Remanierile au loc când vor politicienii. Nu este ca o reacţie la un eveniment extern spaţiului politic.

A face o remaniere acum înseamnă o asumare. E un lucru foarte periculos.
După explozia de la Mihăileşti nu s-a făcut nicio remaniere. Situaţia a fost nivelată în timp.
Când se petrece o astfel de nenorocire, singurul lucru care poate fi făcut într-un mod concret este să vedem ce se poate face. Propun o ipoteză. Birocraţia în România a fost construită pe model francez, fiind bazată pe îndosariere, pe neasumarea responsabilităţii.

Vedem eroismul la nivelul tactic, la nivel de intervenţie, dar cu cât mergem mai departe, la nivel strategic, la luarea deciziei, cu atât performanţa e mai slabă. Merită văzut dacă nu există o problemă sistemică şi ce trebuie făcut.
Raed Arafat este ajutat de faptul că foarte puţini oameni îl blamează. Nu a avut o prestaţie foarte solidă. Pe de altă parte, el are şi o credibilitate foarte mare.
Vom vedea ce se va întâmpla. Despre omul Arafat s-a vorbit mult în politică, dar nu a avut un rol concret. Nu pe el a fost centrul discuţiei, nu ar fi exclus să fie în zilele următoare.
USL are o minge în braţe şi din când în când o scapă. Dacă pe terenul de joc se află, în afară de USL, doar bătrânei, care nu au agerimea necesară, iar USL ridică mingea. Opoziţia trebuie să speculeze aceste momente.

Trebuie să apară o voce din opoziţie care să aibă impact. Aceste voci nu au forţa necesară pentru a fi menţionate.
Guvernanţii erau obligaţi să participe la orice ceremonie oficială privind Unirea. Este vorba de o sărbătoare a României. Fără prezenţa ta nu se încheie tot ceremonialul. S-a făcut un pas înapoi.
Mălin Bot:
Am ajuns în cazul în care ne mor copiii din cauza unei atitudini foarte proaste a autorităţilor. Să nu uităm şi de copilul ucis de maidanezi. Este o situaţie revoltătoare. După părerea mea, toţi cei care guvernează ar trebui să plece. Nu este acceptabil ca o tânără nevinovată să supravieţuiască unui accident aviatic şi apoi să moară din cauza incompetenţei autorităţilor.
În instituţiile statului sunt numiţi oameni pe criterii politice, care nu sunt competenţi. Statul e un ciolan pe care ei îl feliază. Probabil vor muri tot mai mulţi oameni până când acest lucru nu se schimbă.
În toate instituţiile statului sunt tot mai puţini specialişti, care sunt sufocaţi de politruci.
După emisiune puteţi participa la dezbatere pe evz.ro, în secţiunea de comentarii a articolului.


CLICK PE IMAGINEA DE MAI SUS PENTRU ÎNREGISTRAREA EMISIUNII
CLICK AICI PENTRU POZE DE LA LOCUL ACCIDENTULUI AVIATIC

În memoria ei, toți cei care vor să-i aducă un omagiu, se pot alătura comunității RESPECT Aura Ion.

CITIȚI ȘI:

  • ACCIDENTUL AVIATIC din Apuseni. O posibilă EXPLICAȚIE pentru întârzierea operațiunilor de salvare
  • FILMUL ACCIDENTULUI AVIATIC din Munții Apuseni: Pilotul Adrian Iovan și o femeie au murit. STAREA RĂNIȚILOR și ANCHETA | IMAGINI de la locul tragediei
  • ACCIDENTUL AVIATIC din Apuseni. Softurile pentru localizarea apelurilor 112 de la STS de la Romatsa sunt furnizate de Teamnet, firmă ce a făcut parte din grupul Asesoft
  • Avionul în care a murit Adrian Iovan avea 37 de ani 
  • ULTIMUL INTERVIU. Adrian Iovan: O viaţă ca-n filme. Aventurile unui PILOT MONDEN care A UCIS UN BORFAȘ și a MURIT pentru a SALVA mai multe VIEȚI| VIDEO
  • SALVAREA ERA ÎN HANGAR. Doctorii încă folosesc "conserve zburătoare" pentru transportul organelor, în timp ce aeronava de 1 mil euro le este interzisă
  • CAUZA ACCIDENTULUI aviatic din Apuseni. AVIONUL avea GHEAȚĂ pe ARIPI. Ce voia să FACĂ IOVAN pentru A DEZGHEȚA avionul și CE A PROVOCAT PRĂBUȘIREA
  • ACCIDENTUL AVIATIC DIN APUSENI. Cine sunt medicii care au fost la un pas de moarte

Te-ar putea interesa și: