Într-o perioada în care toți profesorii și elevii încearcă să se obișnuiască cu învățământul online din cauza epidemiei de COVID-19, am redescoperit un dascăl care de 20 de ani își filmează cursurile și le urcă pe internet.

Se numește Ioan Ursu și predă matematica, chiar dacă cei care au condus învățământul românesc au decis acum 12 ani să îl excludă din sistem. Mii de elevi au asistat și asistă încă la cursurile sale pe youtube și pe site-ul propriu. Și-a câștigat renumele de „Profu’ online” și nu a obosit să arate că se poate face și altfel de învățământ în România. Care este părerea lui despre cursurile online ținute în aceasta perioadă? Sunt ele o soluție?

Învață elevii români ceva la aceste ore transmise pe internet? Este doar o problema de tehnologie sau o problemă de predare? Cum îi pot ține profesorii atenți pe copii? Ce trebuie făcut pentru că aceștia să nu se plictisească? Care este avantajul înregistrării cursurilor? De ce mulți profesori nu sunt de acord ca orele lor să fie înregistrate? A încercat cineva din Ministerul Educației să apeleze la experiența de 20 de ani a profului online?

I-a solicitat sprijinul vreun oficial? Răspunsurile la aceste întrebări le veți afla din prima parte a interviului pe care profesorul de matematică Ioan Ursu i l-a acordat ziaristului Dan Marinescu în cadrul rubricii „Întrebări esențiale” de la Evenimentul Zilei TV.