Evenimentul Zilei > EVZ Play > Evz.TV. Ieftinirea carburanților la începutul anului, doar praf în ochi. De ce au crescut din nou prețurile la benzină și motorină
VIDEO

Evz.TV. Ieftinirea carburanților la începutul anului, doar praf în ochi. De ce au crescut din nou prețurile la benzină și motorină

La începutul anului 2020, posesorii de autoturisme au primit o veste bună. Prețul carburanților scădea, la vremea respectivă, cu 32 de bani, pe fondul eliminării supraaccizei de la 1 ianuarie 2020, iar toată lumea era fericită, chiar dacă ieftinirea cu pricina nu se simțea mai deloc în buzunar. Toate bune și frumoase numai că, la mai puțin de două săptămâni distanță de momentul ieftinirii carburanților, prețurile au început din nou să crească, în special în cazul motorinei unde, potrivit ultimelor date furnizate de Oil Bulletin, se înregistra pe 13 ianuarie o creștere a prețului cu 11 bani. În ceea ce privește benzina aceasta, conform acelorași date, este mai scumpă cu 5 bani.

Economiștii pun creșterea prețului la banzină și motorină, înregistrată zilele trecute, pe seama unei ușoare creșteri a prețului petrolului. Evenimentul Zilei a stat de vorbă cu analistul financiar Adrian Câciu care a explicat de ce era de așteptat ca prețurile la carburanți să o ia din nou pe o pantă ascendentă.

Vezi mai jos de ce crede analistul economic, intervievat de EvZ, că în februarie prețul banzinei va ajunge în jurul valorii de 6 lei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.