Evenimentul ZileiEVZ PlayEVZ TV. Cine l-a susținut pe șeful de la Spălarea Banilor! „Este un celebru mișmaș românesc”

EVZ TV. Cine l-a susținut pe șeful de la Spălarea Banilor! „Este un celebru mișmaș românesc”

EVZ TV. Cine l-a susținut pe șeful de la Spălarea Banilor! „Este un celebru mișmaș românesc”
În cadrul emisiunii „Contrapunct”, de pe EvZ TV, moderatorul Sorin Faur și cei doi invitați permanenți, Dan Andronic și Mirel Curea, au atins și delicatul subiect al lui Laurențiu Baranga, șeful de la Oficiul pentru Prevenirea Spălării Banilor, care nu avea diplomă de Bacalaureat.

Potrivit moderatorului Sorin Faur, Baranga nu avea diplomă de Bacalaureat și, implicit, toate celelalte diplome obținute de acesta ulterior au fost anulate. „Șeful de la Spălarea banilor a fost arestat pentru că și-a fraudat diploma de bacalaureat și prin urmare toate diplomele universitare și cea de doctor erau false. Detaliile sunt cunoscut de instanță din 2016. Este uluitor. Din 2009 a fost angajat ORNISS”, a spus Faur.

Jurnlistul Dan Andronic a spus că în cazul lui Sorin Baranga avem de a face cu o gravă criză instituțională. „Eu cred că este vorba despre acea anarhie instituțională. Nu cred că cineva e atât de tont să protejeze pe unul care nu are diplomă de Bacalaureat.

Cauți pe unul care are diplome dacă vrei să faci asta. Pur și simplu cred că este un băiat care a știut să se facă util unor oameni și atâta tot. Eu nu văd aici un complot instituțional. Eu văd aici celebrul mișmaș românesc, închidem ochii, lasă că băiatul ăsta ne-a ajutat”, a comentat la rândul lui Andronic.

Cazul Manciu: „O situație la fel de revoltătoare”

Prezent în studio, Mirel Curea a spus că pe lângă cazul lui Baranga, situația lui Andi Manciu, șeful Grupului de Comunicare Strategică de la Guvernul României, este una la fel de revoltătoare. „Asta arată că nu îi mai înteresează nici măcar aparențele, care pot fi vopsite ușor. Nu îi mai interesează, vă dați seama, Baranga a fost la ORNISS, ăia care dau certificate ofițerilor SRI sau ofițerilor de informații.

Manciu, cum adică, faci o facultate, nu îți dai examenul de licență un an, doi, dar să treacă 12 ani. E clar că omul vrea să facă parte din comitete și comiții. El a făcut o frecție la SNSPA, nu a fost capabil timp de 12 ani să își dea un examen de licență acolo. Este inadmisibil. Am informații din sursă foarte serioasă, că omul țipa la tot Guvernul, îi alinea, făcea instrucție cu ăia, îi jignea”, a adăugat Mirel Curea.


Accesează: