Evenimentul Zilei > Actualitate > Evz TV. Ce s-a întâmplat cu bestia care a ucis 100 de intelectuali? Secretul din pădurea cu stupi
VIDEO

Evz TV. Ce s-a întâmplat cu bestia care a ucis 100 de intelectuali? Secretul din pădurea cu stupi

Ultima parte a dialogului cu scriitoarea Doina Jela, acordat în cadrul emisiunii „Istorii subiective”, la Evz TV, consemnează (și) rezultatul dezvăluirilor extraordinare făcute în volumul „Drumul Damascului”. Din cauza presiunilor mediatice ulterioare, familia torționarului Franț Țandără a fost nevoită să-și abandoneze căminul.

„Franț Țandără și familia acestuia au fost izgoniți din Giurgiu de autorități, dar nu pentru păcatele capului de familie, ci pentru că în urma interviurilor pe care le-a acordat unor jurnaliști, interviuri în cadrul cărora și-a mărturisit metodele de tortură și crimele, Franț Țandără a atras prea mult atenția asupra orașului de la Dunăre” – evocă Doina Jela.

Izgonit, Țandără s-a refugiat într-o pădure, pripășindu-se la o stupină, unde a fost găzduit de un prieten apicultor. S-a stins din viață în 2004, fără să fie judecat și condamnat pentru atrocitățile comise în perioada comunistă.

România, încotro?

„În ciuda refuzului de a exorciza comunismul, România merge înainte, n-are încotro. România nu va muri mâine. Din contră, merge, încet, dar sigur, înainte. Și o face în direcția bună”, a concluzionat Doina Jela.
Așa să fie!