UPDATE

Noi imagini filmate pe insula White Island, din Nordul Noii Zeelande, filmate la câteva ore după erupția vulcanului care a ucis 5 oameni și a rănit altte câteva zeci, au fost date astăzi publicității.

Vezi mai jos video cu echipele de salvare care intervin pentru a salva vieți omenești pe insula lovită de blestemul vulcanului

White Island este o insulă din Nordul Noii Zeelande formată de un vulcan care, vreme de o jumătate de secol, a erupt în mod constant, ultima oară acest lucru întâmplându-se în 2016. Luni, la ora locală 2.11 PM (01.11 GMT), vulcanul a erupt din nou, ucigând cinci oameni.

Vezi mai jos material video cu momentul erupției, filmat de pe vasul de croazieră „Ovation of the Seas”

Deşi iniţial s-a crezut că la momentul erupţiei vulcanului, pe insulă sau în imediata vecinătate a acesteia se aflau circa 100 de persoane, ulterior, poliţia a estimat că numărul acestora nu depășea 50, cei mai mulți aflați în croazieră la bordul vasului „Ovation of the Seas”. „Ştim că erau mai mulţi turişti, din Noua Zeelandă şi din străinătate, pe insulă sau în jurul ei”, la momentul erupţiei, a indicat premierul Jacinda Ahern, potrivit CNN.

23 de oameni au fost salvați de autoritățile care au intervenit imediat pentru a-i evacua pe cei aflați la bordul navei de craozieră. Despre soarta celorlalți nu se știe încă nimic, fiind dați, deocamdată, dispăruți.

Agenţia Naţională de gestionare a situaţiilor de urgenţă a anunţat că erupţia vulcanică moderată este periculoasă pentru persoanele care se află în apropierea vulcanului.

Aproximativ 10.000 de turişti vizitează în fiecare an White Island.

Te-ar putea interesa și: