Evenimentul Zilei > EVZ Play > EVZ Prime Time- Abrogarea pensiilor speciale, „Cronica unui spectacol prost de teatru”
EVZ Prime Time- Abrogarea pensiilor speciale, „Cronica unui spectacol prost de teatru”

EVZ Prime Time- Abrogarea pensiilor speciale, „Cronica unui spectacol prost de teatru”

Laurențiu Botin, împreună cu Mirel Curea, Sarmiza Andronic și Bogdan Comaroni vorbește, în direct pe EvZ TV, despre proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale, inclusiv ale magistraților și parlamentarilor, dezbătut și votat azi în Camera Deputaților

Deputații au votat marți, 28 ianuarie,  pentru eliminarea pensiilor speciale. Vor fi eliminate:
– pensiile de serviciu pentru deputati si senatori
– pensiile judecatorilor si procurorilor, ale personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al Parchetelor
– pensiile functionarilor publici cu statut special, ale functionarilor publici parlamentari
– pensiile membrilor corpului diplomatic si consular al Romaniei
– pensiile membrilor Curtii Constitutionale si ale personalului aeronautic civil
– pensiile alesilor locali, primari si viceprimari, precum si presedinti si vicepresedinti de Consilii Judetene.

În contextul acestui eveniment, Laurențiu Botin, realizatorul emisiunii Prime Time, de pe EvZ TV, a declarat, în direct, că a vorbi despre ce s-a întâmplat astăzi în Parlament este „cronica unui spectacol prost de teatru. Astăzi, doamna țața Floarea care a lucrat 35 de ani în fabrică, a sărit în sus și a zis „oau, au fost eliminate pensiile nesimțite!

Sarmiza Andronic, comentator politic, a ținut să adauge că, într-adevăr, „am asistat la un spectacol, dar nu cred că se putea altfel. Mie ce nu mi-a plăcut, a fost că s-au acuzat reciproc, ca și cum fiecare parte era maculată, când se știe că fiecare lege are o dată, se poate vedea cine și ce a votat.”

Jurnalistul Bogdan Comaroni consideră că, cei care au avut, cu adevărat, de pierdut astăzi, „am fost noi, marea masă a oamenilor”, adăugând că ceea ce s-a întâmplat azi a fost „ca-n Caragiale, perfect neconstituțional”.

Mirel Curea a consideră că „noi am văzut un balet astăzi. Politicienii vor să decidă Curtea Constituțională în legătură cu pensiile speciale, de fapt”.

Laurențiu Botin a încercat să transpună toată „pololighia” din Parlament în ceea „ce înțelege prietena mea, țața Foarea, care a lucrat croitoreasă în fabrică: țata Floarea stă în fața scării de bloc și ea e lider în fața altor țațe de la bloc și le explică că liberalii au scos pensiile alea nesimțite de mii de euro.”

Bogdan Comaroni a sintetizat în câteva cuvinte: „Țața Floarea a înțeles că PNL a învins!”