Deputații au votat marți, 28 ianuarie,  pentru eliminarea pensiilor speciale. Vor fi eliminate:
– pensiile de serviciu pentru deputati si senatori
– pensiile judecatorilor si procurorilor, ale personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al Parchetelor
– pensiile functionarilor publici cu statut special, ale functionarilor publici parlamentari
– pensiile membrilor corpului diplomatic si consular al Romaniei
– pensiile membrilor Curtii Constitutionale si ale personalului aeronautic civil
– pensiile alesilor locali, primari si viceprimari, precum si presedinti si vicepresedinti de Consilii Judetene.

În contextul acestui eveniment, Laurențiu Botin, realizatorul emisiunii Prime Time, de pe EvZ TV, a declarat, în direct, că a vorbi despre ce s-a întâmplat astăzi în Parlament este „cronica unui spectacol prost de teatru. Astăzi, doamna țața Floarea care a lucrat 35 de ani în fabrică, a sărit în sus și a zis „oau, au fost eliminate pensiile nesimțite!

Sarmiza Andronic, comentator politic, a ținut să adauge că, într-adevăr, „am asistat la un spectacol, dar nu cred că se putea altfel. Mie ce nu mi-a plăcut, a fost că s-au acuzat reciproc, ca și cum fiecare parte era maculată, când se știe că fiecare lege are o dată, se poate vedea cine și ce a votat.”

Jurnalistul Bogdan Comaroni consideră că, cei care au avut, cu adevărat, de pierdut astăzi, „am fost noi, marea masă a oamenilor”, adăugând că ceea ce s-a întâmplat azi a fost „ca-n Caragiale, perfect neconstituțional”.

Mirel Curea a consideră că „noi am văzut un balet astăzi. Politicienii vor să decidă Curtea Constituțională în legătură cu pensiile speciale, de fapt”.

Laurențiu Botin a încercat să transpună toată „pololighia” din Parlament în ceea „ce înțelege prietena mea, țața Foarea, care a lucrat croitoreasă în fabrică: țata Floarea stă în fața scării de bloc și ea e lider în fața altor țațe de la bloc și le explică că liberalii au scos pensiile alea nesimțite de mii de euro.”

Bogdan Comaroni a sintetizat în câteva cuvinte: „Țața Floarea a înțeles că PNL a învins!”