Evenimentul Zilei > Actualitate > Evenimentul zilei rămâne lider între ziarele de calitate
Evenimentul zilei rămâne lider între ziarele de calitate

Evenimentul zilei rămâne lider între ziarele de calitate

Capital înregistrează cea mai mare creştere faţa de valul anterior: +6%

Evenimentul zilei rămâne cel mai vândut ziar din categoria quality, potrivit cifrelor publicate astăzi de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT). Cu aproape 12.000 de exemplare vândute zilnic, în perioada octombrie-decembrie 2015, Evenimentul zilei rămâne lider la categoria quality. Cel mai slab în vânzări stă Jurnalul Național, care în ultimul trimestru din 2015 a avut o medie de doar 4.005 de exemplare pe apariție.

În topul celor mai vândute publicații quality, Evenimentul zilei este urmat de România liberă, cu 10.630 de exemplare vândute și de cotidianul Adevărul, ce înregistrează zilnic vâzări de 8.774 de exemplare în aceeaşi perioadă. Cu doar 4.005 de exemplare vândute, Jurnalul Naţional se află pe ultimul loc în topul ziarelor quality și înregistrează şi cea mai mare scădere faţă de perioada iulie-septembrie 2015, un procent de 2%. Atât Evenimentul zilei, cât şi Adevărul înregistrează o scădere faţă de valul precedent de numai 1%, conform Biroului Român de Audit Transmedia.

În acelaşi timp, Capital are performanţe remarcabile între publicațiile economice. Săptămânalul Editurii Evenimentul și Capital înregistrează cea mai mare creştere faţa de valul anterior: +6%, în perioada octombrie-decembrie 2015. Cu un plus de 324 de exemplare, Capital a vândut zilnic aproape 6.000 de exemplare în perioada menționată.