UPDATE 15.10. Baremul de corectare a subiectelor la proba de matematică din cadrul examenului de evaluare naţională a fost publicat.
DĂ CLICK PE IMAGINEA DE MAI JOS PENTRU A VEDEA BAREMUL DE CORECTARE

UPDATE 11.00: Piatra de încercare ar putea fi Subiectul III, unde copiilor li se cere să rezolve o problemă cu caracter practic, iar profesorii se tem că nu vor fi în stare să se raporteze la realitate.
"Ar trebui mai întâi să-şi imagineze cum arată toate lucrurile astea în viaţa reală şi apoi să se apuce de rezolvare”, spune profesorul de matematică Mitică Dudău. La proba de astăzi, la subiectul III li s-a cerut elevilor să facă anumite calcule imaginându-şi o vază cu apă. 
UPDATE 10.50: Chicote de bucurie la Şcoala nr. 11 „Heliade Rădulescu” din Capitală. Elevii care ies din examen spun că subiectele la Matematică au fost uşoare, dar că cereau maximă atenţie.
„La subiectul al III-lea, dacă nu citeai de câteva ori cerinţa nu prea îţi dădeai seama care ar putea fi rezolvarea”, spunea un elev, fericit că a dibuit totuşi uşor rezolvarea corectă.
Deşi au venit să susţină proba de Matematică, precuparea lor principală este tot subiectul cu subiectiva şi predicativa de la proba de Limba şi literatura română. În curtea şcolii, părinţii dezbat şi ei intens problema şi le plâng de milă celor ce nu au ales varianta de răspuns „subiectiva”.
La Evaluarea naţională din acest an s-au prezentat cu 20% mai puţini elevi faţă de cei care au absolvit clasa a VIII-a. Ministerul Educaţiei a alocat 200.000 de locuri la liceu, însă 20% dintre acestea vor rămâne neocupate. 
Rezultatele la Evaluarea naţională vor fi publicate vineri.

Click pe poză pentru mai multe detalii:

REZOLVĂRI SUBIECTE LA MATEMATICĂ – EVALUARE NAŢIONALĂ 2012

Subiectele au fost rezolvate pentru EVZ de profesorul de matematică Andrei Dobre, fondatorul site-ului educaţional www.mateinfo.ro, platformă unde se găsesc peste 180 de variante de subiecte şi rezolvări complete.
CITIŢI ŞI:

  • EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Un elev a dat examen SINGUR ÎN SALĂ. S-a dat o aprobare specială pentru că are o boală foarte contagioasă
  • EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Subiecte pline de capcane. Subiectiva şi predicativa dau bătăi de cap profesorilor
  • EVALUAREA NAŢIONALĂ 2012. Vezi cum trebuiau rezolvate subiectele şi calculează-ţi nota
  • EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Elevii ar putea ieşi şifonaţi de la examen