Evenimentul Zilei > Politica > EUROPARLAMENTARE. De ce au fost trimiși acasă reprezentanții FORȚEI CIVICE în secțiile de vot
EUROPARLAMENTARE. De ce au fost trimiși acasă reprezentanții FORȚEI CIVICE în secțiile de vot

EUROPARLAMENTARE. De ce au fost trimiși acasă reprezentanții FORȚEI CIVICE în secțiile de vot

Reprezentanții Forței Civice în anumite secții de votare din Timișoara nu au fost lăsați să voteze, pe motiv că nu aparțin de circumscripția respectivă, iar listele suplimentare sunt destinate exclusiv celor care vin din alte localități.

”Dacă vreți să votați, mergeți acasă” – aceasta a fost replica primită de reprezentanții partidului în două secții de vor din oraș. Secretarul Forței Civice Timiș, Mircea Stoian, a făcut o sesizare către BEJ, atrăgând atenția că ”la secţiile de votare nr. 119 si 134 din Timişoara, membrii din secţiile de votare sunt împiedicaţi să voteze, cu aprobarea BEJ Timiş, ceea ce încalcă grav prevederile legii 33/2007 republicată”.
Potrivit articolului (2) din legea menționată ”Membrii biroului electoral al secţiei de votare şi persoanele însărcinate cu menţinerea ordinii votează la secţia de votare unde îşi desfăşoară activitatea şi sunt înscrise în listele electorale suplimentare”.
Prin membru în secția de votare se înțeleg și membrii din secțiile de votare pentru alegerile parlamentare parțiale, legea nefăcând o referire expresă doar la europarlamentare.

Reprezentanții BEJ recunosc că e prima sesizare de acest fel primită și spun că urmează să ia o decizie după o analiză atentă. ”Vom lua o decizie în următoarele minute”, a spus Sorina Lupșa, înlocuitoarea președintelui BEJ, după ce a refuzat să comenteze prevederile legii menționate anterior.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: