Editura Evenimentul si Capital

Europa are o spumă verde la gură

Autor: | | 7 Comentarii | 6141 Vizualizari

Se aștepta un val naționalist, anti-imigrație, creștin. A fost. Dar peste el a venit talazul Verde. Încă o dată, Stânga a reacționat mai prompt decât Dreapta. Ca aproape de fiecare dată, în istorie.

Față de alegerile europarlamentare din 2014, când au obținut 51 de locuri în Parlamentul European, acum Verzii au câștigat 69. Aportul lor va fi decisiv în orice înțelegere politică pentru stabilirea funcțiilor de conducere la nivelul UE. Un fel de UDMR, fără de care nici un aranjament nu este posibil pe Dâmbovița.

Creșterea statistică a Verzilor este de 35%. În realitate, ea este mult mai mare. Cu excepția partidelor naționaliste, toate celelalte formațiuni europene și-au anexat o puternică componentă ecologistă. Liberalul Emmanuel Macron este vârful de lance al Acordului de la Paris. Populara Angela Merkel își supune țara unui marș forțat verde. Socialistul Pedro Sanchez, aflat într-o situație dificilă cu câteva luni în urmă, a câștigat en fanfare alegerile de duminică, apăsând puternic pedala ecologistă.

Indiferent de culoarea politică, orice lider occidental care se respectă (cu excepția notabilă a lui Trump) trebuie să fie și verde. Altminteri riscă să fie lovit de trăsnetele Corectitudinii Politice.

Cei care au tupeul să se îndoiască de teoria Încălzirii Globale sunt numiți Negaționiști. Pe picior de egalitate și de oprobriu cu scepticii Holocaustului.

În 2006, Al Gore, apostolul Încălzirii Globale, avertiza pe un ton apocaliptic în filmul său „documentar” An Inconvenient Truth: „Dacă în următorii zece ani nu sunt luate măsuri drastice pentru reducerea gazelor de seră, lumea va ajunge la un punct fără întoarcere”.

În 2007, Înalta Curte din Marea Britanie stabilea că filmul lui Gore este „propagandă politică”, nu știință. Aceasta nu a împiedicat ca pelicula să devină o biblie a verzilor.

La 13 ani de la producția filmului, lumea se încăpățânează să supraviețuiască, iar liderii politici continuă să negocieze termene finale pentru măsurile drastice de salvare a planetei: 2035, 2050....

Același guru Gore prorocea că ghețurile de la Polul Nord vor dispărea până în 2014. Măsurătorile actuale arată că, dimpotrivă, calota arctică a devenit mai groasă.

În același film, încununat și cu un Oscar, fosta mână dreaptă a lui Bill Clinton deplângea soarta urșilor polari transformați în emblemă a Încălzirii Globale. „Nu este bine pentru făpturi precum urșii polari”, spunea Gore. „Urșii polari au ajuns să se înece nevoiți să înoate până la 100 de kilometri.” Or, numărul urșilor albi a ajuns de la circa 5000 de exemplare în anii 1960, la o cifră estimată azi între 22.000 și 31.000, potrivit World Wild Life.org.

Aceste realități care cu greu pot fi contestate au determinat ca termenul Încălzire Globală să fie schimbat pe șest cu cel de Schimbare Climatică. Dar legenda tropăie mai departe.

Asistăm la un teatru al absurdului propagandistic.

Retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris a făcut ca în capul lui Trump să se arunce toate zoaiele lumii. Și totuși liderul american a explicat limpede: în vreme ce SUA și celelalte state dezvoltate sunt obligate de Acord să își închidă industriile poluante și să facă o reconversie brutală a economiilor (desființând milioane de locuri de muncă), marii poluatori ai lumii, în frunte cu China și India, pot continua să polueze nestingheriți cel puțin până în 2030. Ce e în neregulă?

Sub conducerea Angelei Merkel, Germania s-a lansat într-un galop ecologist, închizând nu doar minele de cărbune și termocentralele, dar și centralele nucleare. A optat în schimb pentru energiile zise „curate”: solară, eoliană etc. Efectul: prețul curentului electric achitat de gospodăriile germane a explodat, ajungând pe locul II în UE. Eolienele învechite au devenit și ele o problemă. Soluția: vor fi exportate în Africa, pentru a-i ferici și pe frații negri. Nu a fost soluționată chestiunea postamentelor, niște coloși de mii de tone de beton, care, până una-alta, vor rămâne îngropate în pământul german, memoriale ale tristei guvernări Merkel.

SOCANT! IUBITA unui jucator, BATUTA pe stadion! Primele IMAGINI

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI