Cine vrea să vadă cu ochii lui cum va arăta paradisul terestru la care visează progresiștii și elitele globaliste, ar face bine să facă o vizită aici. De preferat ziua și fără a ieși prea mult în evidență. Puțini alți locuitori ai capitalei elene se încumetă pe străduțele pe care nici polițiștii nu îndrăznesc să intre. În Exarhia, grupurile de stânga, mai ales anarhiste, și imigranții fac legea. „Acest cartier are (…) plutoane, companii, batalioane, arme Kalashnikov, nu mai știu dacă noi, ca forță polițienească, avem mandat politic să facem curat în această zonă”, declară Stavros Balaskas, vicepreședinte al Federației Grecești a ofițerilor de poliție.

Unii spun că de vină pentru faptul că Exarhia a devenit un no go zone este guvernul de extremă stângă SYRIZA al premierului Alexis Tsipras.

 Mai precis că Tsipras, acuzat puternic după ce a făcut pace cu bancherii și politicienii europeni, nu a dorit multă vreme să-și deranjeze vechii tovarăși de luptă cu prezența polițiștilor, chiar dacă anarhiștii au ocupat ilegal un mare număr de clădiri din zonă/. De altfel, asupra unui singur loc din cartier oamenii legii veghează zi și noaptee vorba de casa unui ministru al SYRIZA- Alekos Flambouraris. Lucrurile au scăpat însă și mai tare de sub control când în Exarhia au început să apără imigranții. Bandele din zonă au început o strânsă colaborare cu noii veniți. Mai ales că afacerile s-au dovedit înfloritoare. „Există prea mulți imigranți ilegali în Exarhia care se ocupă cu traficul de droguri și de arme… au preluat întregul loc” spune Michalis Chrysochoidis, fost ministru socialist pentru protecția cetățenilor.

Fapul că Exarhia a devenit, practic, stat în stat s-a văzut pe 4 aprilie anul curent, când o descindere a autorităților s-a transformat într-o adevărată bătălie cu grupările formate din anarhiști și imigranți. Totul a început când un imigrant irakian a fost prins cu 200 de grame de canabis asupra sa pe un ferryboat din portul Pireu.

Presat de ofițerii Gărzii de Coastă, omul a recunoscut că a cumpărat drogurile de la un traficant egiptean din Exarhia. Fără să piardă vremea, opt ofițeri din Garda de Coastă de la Pireu, însoțiți de un procuror, s-au deplasat în Exarhia să-i captureze pe traficanți. La adresa indicată nu l-au găsit pe egiptean, dar au reținut două femei (una cu cetățenie greco-australiană, cealaltă cu pașaport marocan) și au confiscat 1,5 kilograme de canabis și un pistol Glock. La ieșire, surpriză! Ofițerii au fost atacați de aproximativ 50 de persoane îmbrăcate în negru, mascate și înarmate cu bâte și cuțite, dar și cu câteva Automate Kalashnikov 47. Doi ofițeri au fost răniți și li s-au furat armele (unul înjughiat, celălalt lovit cu bâtele). Atacatorii au ajutat femeia cu cetățenie greco-australiană să dispară, dar nu au reușit să o elibereze și pe prietena ei. Într-un comunicat dat publicității, Garda elenă de coastă a subliniat că ofițerii săi „au arătat reținere” și nu și-au folosit armele pentru a evita „o ciocnire cu rezultate imprevizibile”. Imediat a început scandalul între Garda de Coastă și Poliție. Ofițerii Gărzii de Coastă au susținut că au informat poliția, dar reprezentanții acestei instituții neagă. În războiul declarațiilor a intrat și Olga Gerovasili, ministru pentru protecția cetățenilor. Susținând teza că poliția nu a fost anunțată de raid, Gerovasili a declarat: „Știm cu toții că există probleme în Exarhia. Problemele de infracțiune și delincvență nu pot fi rezolvate prin apăsarea unui buton magic (…) Dar aceste chestiuni nu ar trebui folosite pentru a marca puncte politice ori de câte ori cineva decide să joace cartea securității”.

După bătălia de la Exarhia, lucrurile s-au mai schimbat în cartier. Poliția a început să întreprindă cu regularitate raiduri, spre disperarea bandelor. Unii dintre luptătorii îmbrăcați în negru trăiesc acum, după prăbușirea Califatului Islamic din Levant, o a doua dramă- căderea statului anarhist de la Exarhia

 

Te-ar putea interesa și: