Evenimentul Zilei > Politica > Eurodeputat Pro România: „Este firesc să se voteze doctrinar și nu etnic”
Eurodeputat Pro România: „Este firesc să se voteze doctrinar și nu etnic”

Eurodeputat Pro România: „Este firesc să se voteze doctrinar și nu etnic”

Eurodeputatul Corina Creţu a declarat vineri la Târgu-Mureş că într-o lume globalizată, în care oamenii lucrează împreună, este firesc să se voteze doctrinar şi nu etnic.

 

„Prima mea vizită în Târgu Mureş a fost după Revoluţie, în calitate de ziarist, am venit să fac un reportaj după acele conflicte etnice. Şi poate că, la 30 de ani de la Revoluţie, o reconciliere ar trebui să pornească tot de aici. În sensul de a face un apel către cetăţenii de etnie maghiară să nu mai rămână captivi şi să încerce să aleagă din punct de vedere doctrinar.

Aşa cum un român are posibilitatea să voteze un partid social-democrat sau de stânga, liberal, de centru, cred că şi un etnic maghiar ar trebui să îşi câştige libertatea de a alege din punct de vedere doctrinar.

Dar în niciun caz nu cred că mai trebuie să se izoleze într-o lume profund globalizată în care ne integrăm, în care lucrăm împreună, oamenii se înţeleg, să mai voteze din punct de vedere etnic. Şi cred că aceasta este şi datoria noastră ca politicieni, să încercăm să intrăm în dialog cu dânşii şi să le explicăm că avem exact aceleaşi probleme ca ale tuturor românilor, sunt cetăţeni români şi ar trebui să îi atragem şi pe dânşii”, a afirmat Corina Creţu.

Europarlamentarul Pro România a mai spus că deşi în judeţul Mureş încă există acea „barieră etnică”, organizaţia judeţeană a reuşit să depăşească pragul de 5% în alegerile europarlamentare, la fel cum au obţinut şi judeţe cu populaţie românească, informează RomâniaTV.