Euro urcă şi mai mult. Maxim istoric la cursul valutar de marţi, 30 martie 2021

Euro urcă şi mai mult. Maxim istoric la cursul valutar de marţi, 30 martie 2021

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat marţi, 30 martie 2021, cursul valutar valabil pentru un euro, iar valoarea calculată este una record, respectiv 4,91 lei pentru un euro.

Euro urcă şi mai mult! Maxim istoric la cursul valutar de marţi, 30 martie 2021. „Cotațiile valutare afișate mai jos sunt preluate din tranzacțiile de pe piața interbancară și sunt afișate în timp real.

Cursul valutar interbancar variază permanent pe toată perioada zilei de tranzacționare, în funcție de cerere și ofertă. În cazul în care nu sunt afișate informații mai jos va rugăm încărcați pagina din nou. Cotații valutare în timp real pentru euro și dolar comparativ cu RON”, arată BNR.

Amintim că Banca Naţională a României (BNR) a anunţat luni, 29 martie 2021, un curs valutar de 4,89 lei pentru un euro. Asta a însemnat că leul s-a depreciat ieri cu 1,03 bani faţă de euro (0,21%).

Ne puteți urmări și pe Google News

Euro urcă şi mai mult

Marti, în condiţiile în care cursul calculat de Banca Naţională a României (BNR) a fost de 4,9156  lei/euro, moneda europeană a înregistrat un nou maxim istoric.

Mai mult, specialiştii Băncii Naţionale a României au anunţat că leul a pierdut teren şi în faţa dolarului american, care luni a ajuns la 4,1876 lei.

Moneda naţională s-a depreciat totodată faţă de francul elveţian. Astfel, marți, cotaţia francului a ajuns la 4,4447  lei.

Marți, aurul a ajuns la valoarea de 228,4945 pe gram,  a mai comunicat BNR.

Maxim istoric la cursul valutar

Despre deprecierea înregistrată luni de moneda naţională, purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale a României, Dan Suciu, a spus că are loc în contextul unei tendinţe regionale de depreciere a monedelor emergente pe fondul întăririi valutelor puternice.

„Suntem în aceeaşi tendinţă regională de depreciere a monedelor emergente pe fondul întăririi valutelor puternice. Vedem aceste valute care s-au întărit în ultima perioadă. Tendinţa aceasta continuă.

Am avut un record de curs şi pentru leu şi pentru zlot, ceea ce arată că aceasta este tendinţa în acest moment. Partea bună, dacă pot să spun aşa, este că depreciere leului este una totuşi mică, de un ban. Zlotul, dacă păstrăm comparaţia, s-a depreciat ceva mai mult”, a declarat Dan Suciu pentru AGERPRES.

Când a fost întrebat dacă tendinţa ar putea continua, Dan Suciu a susţinut că au avut loc fluctuaţii în ultimele săptămâni. În acest context, este greu de spus cât se va întinde această perioadă.