Euro se apropie de 4,5 lei. O fi avut Florin Georgescu gura aurită?

Euro se apropie de 4,5 lei. O fi avut Florin Georgescu gura aurită?

Leul îşi continuă aprecierea în faţa principalelor valute, astăzi reuşind să câştige încă un ban comparativ cu euro. Cursul oficial anunţat de Banca Naţională a României este de 4,5186 de lei pentru un euro, în scădere de la 4,5307 ieri.

Moneda românească a avut din nou o evoluţie mai bună decât celelalte din regiune, singura care s-a menţinut pe o creştere asemănătoare în faţa monedei unice europene  fiind coroana cehă.

Aprecierea euro pe plan internaţional a făcut ca în faţa dolarului leul să câştige şi mai mult teren, ajungând până la 3,6569 de lei pentru un dolar, cu peste doi bani mai jos decât ieri. Din data de 24 iulie, când a atins maximul istoric faţă de leu, dolarul a pierdut aproape 18 bani. În aceeaşi perioadă, euro a pierdut 12 bani în faţa leului.

Scăderea cotaţiilor principalelor valute internaţionale faţă de leu a avut loc brusc, fără să fie asociată vreunui eveniment pozitiv, iar mai mulţi oameni din piaţa interbancară au dat ca sigură o intervenţie în forţă a BNR.

Ne puteți urmări și pe Google News

În perioada în care cursul creştea, ministrul de finanţe Florin Georgescu a declarat că euro va reveni sub 4,5 lei după referendum, ceea ce pare să se întâmple în cele din urmă, deşi cu întârziere şi cu ajutor de la Banca Naţională, al cărei viceguvernator este ministrul.