Evenimentul Zilei > Social > Etnosculptură M.C.Donici: Artefacte vechi din 100 de ani
Etnosculptură M.C.Donici: Artefacte vechi din 100 de ani

Etnosculptură M.C.Donici: Artefacte vechi din 100 de ani

Artefacte dintr-o mare cultură populară, unicate șlefuite în zeci de ani de utilizare, s-au încărcat cu semnificații și au rămas cu frumusețea intrinsecă a formei. Iar acum esle sunt puse în valoare de compoziții neașteptate. Este ceea ce propune artistul vizual M.C Donici într-o nouă expoziție de etnosculptură, intitulată „Artefacte vechi din 100 de ani‟.

Expoziția va fi montată în 30 noiembrie, la Biblioteca Universității Politehnica Timișoara, iar vernisajul e programat marți, 4 decembrie, la ora 15.00.

„Expoziția se vrea o prezență directă a celor 100 de ani de coagulare în realitate. O coloană mobilă înaltă de 10 m va fi prezentă în cadrul expozițional, marcând meandrele perioadei. Montată în holul interior al Bibliotecii Politehnicii, la intersecția multor drumuri interioare, ea poate fi văzută în lua decembrie 2018. În societatea globalizantă de astăzi, vom putea supraviețui prin conștiința culturală și pentru asta  vom avea nevoie de educație –  morală, nu doar funcțională-  în care să alocăm și noi 10% din PIB acestui domeniu fundamental‟, transmite artistul.

Expoziția „Artefacte vechi din 100 de ani‟ este un eveniment al Asociației Culturale Arte-Factum.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.