"Evenimentul zilei" a făcut rost de mărturia unei paciente a doctorului Vitalie Stan care relatează cu lux de amănunte cum lucra managerul de la  Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reconstructivă și Arsuri. Clientele care doreau să-şi mărească sănii erau consiliate de acesta să vină la operaţie la spital, pentru a le deconta silicoanele din bani publici. Cele care alegeau această variantă plăteau sub 2.000 de euro pentru un implant, în timp ce la concudenţă costurile săreau şi de 3.000 de euro.

"Am făcut operaţia la doctorul Vitalie Stan şi sunt foarte mulţumită de rezultat. Am 365cc sub muşchi şi sunt foarte moi la atingere. Pe mine m-a costat operaţia 1800 de euro şi operatia am facut-o în spital din motive de mai multa siguranţă pentru mine. Aş fi putut să o fac şi la clinica lui unde costă 2.200 de euro, dar am ales la spital că am zis că dacă se întamplă ceva sunt mai mulţi doctori pe acolo. Eu sunt foarte fricoasă, dar am invins frica pentru că îmi doream prea mult asta. Când am auzit ca doctorul vrea sa imi puna 365 (n.r. – mărimea implantului, care este una medie spre mare) am zis că e nebun ca nu vreau să fiu penibilă şi el a zis să stau liniştită că o să îmi placă şi aşa a fost. Nu sunt exageraţi, sunt tocmai buni şi sunt foarte mulţumită", îşi face reclamă Camelia la noii sâni.

"Pe foaia mea de spital scria că am o problemă şi de aceea am nevoie de implante care, logic, sunt plătite de Casa de Asigurări"

Întrebată nu i se pare foarte ieftină operaţia faţă de preţurile de pe piaţă, tânără explică detaliat cum a fost posibil acest preţ.

"M-a costat doar atât pentru că am făcut operaţia într-un spital de stat şi normal că pe foaia mea de spital scria ca am o problemă şi de aceea am nevoie de implante care logic sunt plătite de Casa de Asigurări aşa că doctorul la sfârşit rămâne cu toţi bani, adică 1800  de euro. Gandiţi-vă, la ceilalţi e normal să ceară mai mult pentru că ei trebuie să şi plătească implantele şi să le rămână şi lor ceva după. Eu asa cred ca e logic,eu nu am facut-o pentru că era mai ieftin, ci pentru că am avut încredere în doctorul Stan, care este specialist în chirurgie plastică şi recuperatorie. Dacă vreţi să plătiţi mai mult decât face la alţi doctori care cer sume extraordinare este alegerea voastră, eu nu vreau să influenţez pe nimeni, eu doar v-am spus cât m-a costat şi faptul ca mă simt super ok si imi par naturali. Am şi un pasaport pentru implantele pe care le am şi măsura pe care o port", a precizat Camelia. Preţul unui implant la sâni la o clinică cu medici din afara reţelei de stat costă peste 3.000 de euro.

Reamintim că Vitalie Stan a operat şi multe vedete autohtone. Daniela Crudu şi Anda Adam au beneficiat de sâni mai mari de la esteticianul reţinut.
Nouă medici de la Spitalul de Arşi, între care managerul unităţii, Vitalie Stan, au fost reţinuţi, vineri, în dosarul operaţiilor estetice. Aceeaşi măsură a fost dispusă în cazul unei angajate a unei clinici private. Ceilalţi medici reţinuţi sunt şeful Secţiei de Chirurgie Plastică a Spitalului de Arşi, Nicolae Antohi, Aurelia Isac, Florica Guşă, Carmen-Elena Boiangiu, Ioan Costică Ghiţă Plujdescu, Florin Parasca, Ivan Vătămănescu şi Elena Cristina Isac.

Toţi cei zece reţinuţi vor fi prezentaţi, astăzi, Tribunalului Capitalei, cu propunerea de arestare preventivă.

În cazul în care raportările erau validate de către Casa de Asigurări  se deconta suma de 4.921,83 de lei pentru fiecare intervenţie medicală. „Pentru «serviciile» oferite (efectuarea unor analize medicale, internarea într-un spital public în baza unui diagnostic fals, intervenţia chirurgicală propriu-zisă, folosirea frauduloasă a logisticii spitalului etc.) medicii pretindeau cu titlu de mită sume cuprinse între 450 euro şi 3.400 euro, în funcţie de tipul intervenţiei, acestea fiind împărţite între membrii echipei operatorii (medicul principal de intervenţie, medicul secundar de intervenţie şi medicul anestezist)”, au arătat anchetatorii Parchetului Tribunalului Bucureşti.