Editura Evenimentul si Capital

Este vorba despre noi, tinerii!

Autor: | | 1 Comentarii | 369 Vizualizari

Întâlnirea tinerilor ortodocși este despre A FI tânăr dincolo de ani. Întâlnirea de anul acesta de la Sibiu a marcat întoarcerea tânărului spre valorile autentice și spre frumusețea românească.

Tema ITO 2018 poartă numele de „Unitate, credință și neam”, iar aceasta nu doar pentru a coincide cu tema istorică a României, Centenarul Unirii, ci e mult mai mult de atât. Trăim într-o societate în care oamenii, în special tinerii, CAUTĂ. Caută mult. Sunt într-o continuă descoperire și alergare după „acel Ceva” care să le astâmpere agitația lăuntrică. Greșeala nu e Căutarea, ci Direcția în care cauți. Dacă ne-am analiza după ce anume alergăm, vom fi uimiți când vom descoperi că nu suntem pe calea care duce către împlinire. Și nu, acesta nu e un concept abstract creștin despre care se vorbește numai în cărți, nu e nici habotnicie, ci e un adevăr. Nouă, românilor, ne e dor de rădăcini, dar nu conștientizăm asta. Tânjim după autentic! Și despre asta a fost ITO 2018, despre români autentici!

O reîntoarcere spre origini

Românescul ne încununează. Ne face unici! De ce pun accentul pe specificul nostru atât de special? Deoarece toată frumusețea aceasta este ocrotită de cumințenie, cumințenie pe care o dă Ortodoxia. Înainte, viața românului se dezvolta în jurul Bisericii, iar aceasta venea natural, nu era nimic forțat, făcea partea din firescul omului.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși (ITO) de la Sibiu, prin tema și activitățile ei, a încercat o reîntoarcere spre origini. Înainte de deschiderea oficială, voluntarii au participat la Sfânta Liturghie, unde și-au pus toate emoțiile în fața altarului. Părintele Constantin Necula le-a spus tinerilor că nu există ITO fără Sfânta Liturghie. Astfel, voluntarii încărcați cu duh de rugăciune, au pornit în curaj și entuziasm spre marele eveniment, iar gândul lor puternic l-au materializat în cântarea Hristos a Înviat.

Deschiderea oficială s-a dovedit a fi una de mare amploare. Pe scenă au urcat mari artiști ai muzicii, printre care Marcel Pavel și Vlad Miriță. De asemenea, în aplauzele participanților, fiecare delegație și-a reprezentat cu mândrie regiunea din care a venit, înălțând steagul eparhiei. Toate simbolurile eparhiilor au devenit una sub steagul mare al României. La deschidere au fost prezente atât oficialitățile orașului, cât și oficialitățile țării, iar aceasta ne-a dovedit importanța evenimentului și atenția care i s-a acordat. Piața Mare a Sibiului a fost inundată în alb, cei peste 3.000 de tineri purtând tricoul întâlnirii de culoare albă. După concertul deschiderii, toți se întrebau ce mai pregătesc voluntarii pentru a doua zi.

„Hristos în mijlocul nostru!”

Florin Piersic, de URGENTA la SPITAL! Ce se intampla ACUM cu marele actor. A trecut prin clipe GRELE...

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI