Evenimentul Zilei > Sport > Este oficial. O echipă din fotbalul românesc a numit un antrenor cunoscut
Este oficial. O echipă din fotbalul românesc a numit un antrenor cunoscut

Este oficial. O echipă din fotbalul românesc a numit un antrenor cunoscut

Schimbare importantă pe banca unei formații care avut evoluții mediocre în sezonul anterior.

Schimbare importantă pe banca tehnică a formației Poli Iași. După ce moldovenii au avut evoluții neconvingătoare cu Mircea Rednic, tehnicianul s-a despărțit de gruparea „alb-albastră”, iar oficialii clubului au căutat un înlocuitor. S-a ajuns la varianta Daniel Pancu, fostul fotbalist care a plecat să facă performanță chiar de la Iași. Ultima dată la Rapid, „Pancone” o va antrena pe Poli în stagiunea viitoare.

„Cel mai renumit fotbalist ieşean va conduce colectivul tehnic al CSM Politehnica Iaşi. După foarte mulţi ani, clubul din Copou va avea în frunte doi dintre cei mai iubiţi jucători crescuţi la Iaşi: antrenorul Daniel Pancu şi preşedintele Ciprian Paraschiv. Daniel Pancu a acceptat provocarea de a antrena echipa la care s-a format şi a debutat în prima ligă din România.

Asemeni preşedintelui Ciprian Paraschiv, noul tehnician a ales cu sufletul, hotărât să-şi treacă în impresionantul palmares de jucător şi succese de răsunet pe banca tehnică”, a anunțat clubul ieșean, astăzi.

Daniel Pancu s-a născut la Iaşi la data de 17 august 1977, a început fotbalul ca portar, la vârsta de 7 ani. La 17 ani a făcut pasul spre prima echipă şi a contribuit la promovarea din 1995 sub comanda antrenorilor Leonida Antohi şi Mihai Dănilă. Din Copou a ajuns în Giuleşti unde s-a impus repede, graţie calităţilor sale, devenind unul dintre jucătorii exponenţiali ai echipei care a câştigat Cupa României în 1998 şi campionatul un an mai târziu.

Fostul atacant a mai evoluat la Cesena, Rapid şi Beşiktaş Istanbul, unde a câştigat şi un titlu de campion. A bifat 27 de selecţii la prima reprezentativă pentru care a marcat de 9 ori.

În afara revenirilor la Rapid, a mai îmbrăcat tricourile formaţiilor Bursaspor (Turcia), Terek Groznîi (Rusia), ŢSKA Sofia (Bulgaria), FC Vaslui şi FC Voluntari. A adunat 49 de prezenţe în cupele europene în care a înscris 16 goluri. În ultima perioadă Pancu a ocupat funcţia de preşedinte al clubului Rapid.