Evenimentul Zilei > Social > Este oficial: Epidemie de gripă în România!
Este oficial: Epidemie de gripă în România!

Este oficial: Epidemie de gripă în România!

În România a fost declarată oficial epidemia de gripă. Anunțul a fost făcut, joi, de către Ministerul Sănătăţii, având în vedere numărul crescut al cazurilor de gripă şi infecţii respiratorii din ultima săptămână.

Astăzi, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 18, a anunţat,Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultimele două persoane care au decedat din cauza gripei sunt un copil de un an şi şase luni din judeţul Neamţ şi o femeie de 49 de ani din judeţul Mureş. În ambele cazuri, s-a confirmat infectarea cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Ambii aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinaţi antigripal.

În prezent sunt peste 7000 de cazuri de gripă, ceea ce reprezintă un număr dublu faţă de săptămâna anterioară şi tot dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Sunt peste 170.000 de infecţii resporatorii, cu 23.000 mai multe faţă de săptămâna anterioară.

Potrivit autorităţilor sanitare, dozele de vaccin achiziţionate suplimentar vor ajunge la medicii de familie săptămâna viitoare, astfel că, cine nu s-a vaccinat antigripa o poate face, informează digi24.ro.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: