Evenimentul Zilei > Social > Este incredibil! Au fost identificate sporuri care urmau să fie calculate la un venit din viitor
Este incredibil! Au fost identificate sporuri care urmau să fie calculate la un venit din viitor

Este incredibil! Au fost identificate sporuri care urmau să fie calculate la un venit din viitor

Este incredibil! Au fost identificate sporuri care urmau să fie calculate la un venit din viitor. Raluca Turcan a făcut această dezvăluire.
Este incredibil! Au fost identificate sporuri care urmau să fie calculate la un venit din viitor. Anunţul îl face Raluca Turcan.
Raluca Turcan a delcarat că a identificat sporuri în sistemul public care urmau să fie calculate la venitul din anul 2022. Adică la un venit pe care salariații ar trebui să-l primească în viitor.

Au fost identificate sporuri care urmau să fie calculate la un venit din viitor

„În momentul de față, s-a creat o inechitate în sistemul public. Pentru că pe o lege a salarizării s-au creat tot timpul excepții”.

Raluca Turcan a venit cu un exemplu. În sistemul medical, medicii și asistentele au salariile și sporurile calculate la nivelul salariului în plată.  În timp ce personalul TESA, infirmierii, brancardierii au sporurile calculate la nivelul salarizării din 2018.

„Mai mult decât atât, există și alte excepții în care plățile se fac la nivelul salariilor din 2022 care era fixat pe acea grilă de salarizare. Dar nu sunt singurele excepții”, a declarat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a anunţat că are două proiecte de reformă la ministerul pe care îl conduce.

-unul în materie de pensii din sistemul public

-al doilea privind salarizarea în sistemul public.

Aceasta din urmă ar fi trebuit să fie unitară, dar a devenit total inechitabilă, a subliniat Raluca Turcan.

Dezvăluirile făcute de Raluca Turcan despre sporurile bugetarilor

Ministrul Muncii a explicat de ce guvernul a preferat să înghețe sporurile în bugetul din 2021, și nu să le taie din start.

„În materie de sporuri, abordarea noastră este una care propune tratarea acestui subiect într-un mod extrem de temeinic. Nu poți să intri pe partea de sporuri, care reprezintă pentru o mare parte din angajații din sectorul public suplimentări de salarii – pentru unii, binemeritate, pentru alții poate nu. Însă nu trebuie să aruncăm anatema pe întreg sectorul bugetar. Și pentru că aceștia au, prin sistemul de sporuri, o suplimentare a veniturilor, nu ne permitem să propunem diminuări de sporuri care să conducă la scăderi de venituri și situații dificile în nivelul de trai pe care aceștia îl au”, a declarat Raluca Turcan.

Este incredibil ce s-a descoperit! Trebuie o grilă de salarizare echitabilă

„Propunerea noastră este să plafonăm nivelul sporurilor pe care îl pot obține angajații, vom vedea dacă la nivelul ordonatorului de credit sau la nivelul salariului de bază, să reducem un număr de sporuri, pentru că unele chiar nu sunt necesare, pe unele să le acordăm în sumă fixă și în același timp, să introducem o grilă de salarizare echitabilă și pe alte domenii care sunt scoase în momentul de față în sistemul public din grila de salarizare. Sunt patru principii pe care le reținem, în momentul în care vom avea o variantă finală, o vom face publică”, a mai spus ministrul muncii, Raluca Turcan pentru Digi24.