Evenimentul Zilei > International > Este important pentru Kremlin cine va fi președintele SUA?
Este important pentru Kremlin cine va fi președintele SUA?

Este important pentru Kremlin cine va fi președintele SUA?

Politica de sancțiuni depinde în mare măsură de conjunctură și nu de cum îl cheamă pe stăpânul de la Casa Albă.

În America mass-media este puternică, iar dacă mijloacele de informare conving opinia publică că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit, președintele țării, oricine ar fi acesta, îi va fi greu să meargă împotriva acestui curent și să nu obțină, totodată, ștampila de „agent al Kremlinului”.

Există și o conjunctura economică, și interesele care vor fi reproduse în cazul oricărei administrații. De exemplu, este greu să-ți imaginezi ca Trump sau Biden să salute construirea conductei North Stream-2.

Statele Unite sunt interesate să reducă gradul de dependență al Europei față de materiile prime rusești și să-și sporească propria atractivitatea la export.

Sancțiunile constituie un instrument frecvent utilizat. După cum o demonstrează practica, pretextul pentru a le impune este ușor de găsit. Însăși Rusia furnizează cu dibăcie pretexte de acest gen.

Kremlinul poate număra variante în cazul în care va fi ales Biden. Însă aceleași sancțiuni ca și de la președintele democrat, ea le poate primi și de la Trump.

Vreme de patru ani, el nu a devenit mai influent, nu și-a subordonat Congresul, iar conjunctura generală îl afectează aproximativ în aceeași măsură ca și pe adversarul său.

Sursa: Rador

 

 

PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.