Este cea mai scumpă mască de protecție! S-a vândut cu 1,5 milioane de dolari

Este cea mai scumpă mască de protecție! S-a vândut cu 1,5 milioane de dolari

Pentru oamenii cu mulți bani un obiect banal devine unul de lux.

În aceste vremuri în care purtarea măștilor de protecție au devenit un obicei banal, un artist din Israel a creat un asemenea obiect de lux. Designerul a conceput o mască de protecție care este evaluată la suma de 1,5 milioane de dolari. Și asta pentru că este decorată cu 3.600 de diamante de culoare albă și neagră, dar și pentru că a fost creată din aur pur de 18 karate.

„Este cea mai scumpă mască din lume”, a spus artistul din Israel, despre obiectul care cântărește 300 de grame. Masca și-a găsit repede un cumpărător. Este vorba despre un om de afaceri chinez care locuiește în Statele Unite ale Americii.

În România, purtarea măștii de protecție a devenit un subiect foarte controversat în ultimele luni. Există multe persoane care consideră că decizia luată de autorități înseamnă o îngrădire a libertăților fundamentale.

Raed Arafat, șeful DSU, vorbea despre importanța purtării măștii de protecție, pentru a diminua răspândirea coronavirusului. „Am pus astăzi pe Facebook o schemă care arată cum se infectează de la persoană la persoană dacă poartă mască persoana care este infectată, dacă poartă mască persoana care nu este infectată şi stă lângă o persoană infectată şi dacă poartă amândouă persoanele mască.

Dacă poartă amândouă persoanele mască, rata de infecţie, conform graficului, este de 1,5%, deci ar trebui să ne gândim, pe când dacă poartă mască persoana neinfectată şi persoană infectată nu poartă mască rata de infecţie poate să ajungă la 70%”, afirma Arafat.

Tot pe această temă, medicul Alexandru Rafila declara: „De ce purtăm mască în spații deschise? Nu purtăm mască în spații deschise decât acolo unde acea distanțare fizică de 1,5 m nu este posibilă. Dacă ai pe o suprafață de 1000 de metri pătrați, 1000 de persoane, nu este posibilă distanțarea la 1,5 metri pentru că suprafața, în mod evident, este prea mică.

Această măsură cred că ar trebui aplicată în funcție de, nu neapărat să se întâmple la nivel național, ci în zonele aglomerate care sunt identificate de autoritățile locale și în intervalele de timp în care sunt aglomerate.”

Ne puteți urmări și pe Google News