Este bomba zilei despre Poliția Română! Adevărul despre „planul de amenzi”

Este bomba zilei despre Poliția Română! Adevărul despre „planul de amenzi”

Un polițist din Timiș a fost sunat de premierul Ludovic Orban după ce a dezvăluit că el și colegii săi sunt puși să dea cât mai multe sancțiuni.

Polițistul Valer Kovacs, care este și lider de sindicat a povestit într-un interviu că obiceiul șefilor săi, de a evalua numărul de sancțiuni acordate nu s-a domolit nici în această perioadă dificilă.

Polițistul Valer Kovacs a povestit pentru Libertatea.ro că a fost sunat, după dezvăluirile pe care le-a făcut, de premierul Ludovic Orban care i-a spus că ar fi transmis șefilor din poliție că scopul lor nu este de a da amenzi, ca să aducă bani la buget ci de a menține ordinea în comunitate. Polițistul a relatat că șeful guvernului l-a întrebat, telefonic, dacă, într-adevăr, el și colegii săi sunt puși să taie multe amenzi:

„Vă pune, mă băieți, să tăiați amenzi?, ar fi întrebat premierul Orban

Ne puteți urmări și pe Google News

„Domnul Orban s-a enervat un pic și mi-a zis că dânsul a transmis de două săptămâni că le-a transmis că scopul nu e să dea amenzi, să ia bani la buget, ci să fie ordine, și că nu înțelege cum transmit șefii în teritoriu, ce zice dânsul”, a spus Kovacs, care este liderul Sindicatului Național al Polițiștilor DECUS, filiala Timiș.

Polițistul a mai precizat că i-a atras atenția premierului că acest obicei de a tăia cât mai multe amenzi  i datează de aproape 20 de ani și că se perpetuează și la noii polițiști care abia ies de pe băncile școlii.

Într-un interiviu acordat, Valter Kovacs a relatat că există o competiție între șefii polițiștilor din Timiș pe numărul de amenzi date. În funcție de acestea se acordă avansările îniante de termen și salariile de merit. Astfel, polițiștii sunt presați să sancționeze un număr cât mai mare de cetățeni.

De asemenea, el a prezentat și alte probleme cu care se confruntă polițiștii din Timiș, începând cu dotările precare, a echipamentelor de protecție contra contaminării cu coronavirus, lipsa pregătirii de specialitate sau salariile mici.

„Eu sunt lider sindical, am și colegi de la Poliția de la frontieră. La începutul lunii martie, intrau în țară autoturisme, colegii verificau cu mâna goală actele. După ce s-a mediatizat, au început să le dea măști și mănuși”, a povestit polițistul în interviul acordat.

Valer Kovacs a precizat că, initial, colegii săi au primit dezinfectant expirat după care, în momentul în care informația a apărut în spațiul public, au fost schimbate flacoanele. El a mai spus că polițiștii au prmit foarte puține măști de protecție și mănuși deși se află în stradă și intră în contact cu un număr foarte mare de persoane.