Escrocherie cu Aeroportului Otopeni. Alertă în România 

Escrocherie cu Aeroportului Otopeni. Alertă în România Aeroportul Otopeni Sursa foto. CNAB

Mare atenție! O înșelătorie, în numele Aeroportului Internațional Henri Coandă - Otopeni, circulă în mediul online din ultimele zile.

Înșelătoria are legătură cu vânzarea de bagaje pierdute

Escrocheria are la bază posibilitatea potențialilor cumpărători de cumpăra bagaje uitate sau pierdute la mai puțin de 10 lei.

Aeroportul Internațional Henri Coandă a reacționat imediat, avertizându-i pe cetățenii care ar putea fi interesați, că la mijloc este o înșelătorie.

Escrocii s-au folosit de un cont asemănător cu cel la Aeroportului Henri Coandă

Anunțul a fost publicat pe o pagină de Facebook asemănătoare cu cea a Aeroportului Otopeni.

În postare se precizează faptul că bagajele sunt vândute la prețuri derizorii, de numai 9,93 de lei, iar livrările se fac în toată țara. Oferta escrocilor este valabilă până la sfârșitul lunii, este menționat în falsul anunț.

„Toate valizele noastre sunt pline cu o varietate de lucruri și electronice. Livrare în toată țara. Oferta este disponibilă online doar până la sfârșitul lunii” se  arată în postarea escrocilor.

Înșelătorie folosindu-se o pagină falsă de Facebook a Aeroportului Otopeni

Oficialii de la Aeroportul Internațional Otopeni  au reacționat la înșelătorie și au declarat că „Aeroportul Internațional Henri Coandă NU vinde nimic”

Înșelăciune pe Aeroportul Otopeni

Înșelăciune pe Aeroportul Otopeni / sursa foto: Facebook

Aeroportul Internațional Otopeni a anunțat sâmbătă că anunțul nu îi aparține și a avertizat că la mijloc este vorba de o înșelătorie.

„În atenția celor posibil interesați de oferta din fotografie: Aeroportul Internațional Henri Coandă NU vinde nimic, aceasta este o înșelăciune – așa cum este ea definită în practica judiciară; Contul/ pagina oficial/ă a aeroporturilor din Băneasa și Otopeni este #BucharestAirports și poartă marcajul de cont verificat. Recomandăm, înaintea oricărei acțiuni, informarea din surse oficiale”, declară oficialii pe pagina reală „Bucharest Airports”.

Avertizare de înșelăciune pe internet

Specialiștii în securitate cibernetică au anunțat că a mai apărut o escrocherie pe Internet. Metoda începe cu un email ce pare real, prin care ți se solicită confirmarea unei cereri de recuperare a contului. Utilizatorii acceptă solicitarea, crezând că răspund la o măsură de securitate reală și rămân fără bani pe card.

Dacă primești un apel suspect ce pretinde că vine de la un reprezentant al Google, anunță compania sau mergi la poliție.