Evenimentul Zilei > International > Erdogan, negru la faţă, după întâlnirea cu Tusk şi Juncker
Erdogan, negru la faţă, după întâlnirea cu Tusk şi Juncker

Erdogan, negru la faţă, după întâlnirea cu Tusk şi Juncker

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan etichetat "Sultanul" a fost primit la Europa Building de către preşedintele Consiliului european, Donald Tusk şi de preşedintele Comisiei europene, Jean Claude Juncker. La sfârşitul întâlnirii, pe fundalul tensiunilor între UE şi Turcia, n-a fost făcută nicio declaraţie oficială iar Erdogan, a părăsit edificiul negru la faţă şi destul de nervos încât să fie vizibil în ochii presei

Purtătorul de cuvânt al Comisiei, Margaritis Schinas a scris pe Twitter că ''UE şi Turcia trebuie să lucreze împreună şi o vor face''. Ieri, Erdogan ceruse UE să ia o decizie asupra aderării Turciei la Uniune şi că ţara lui nu trebuie tratată ca un ''cerşetor'' ţinut la uşa Europei.

Reamintim că înainte de a pleca spre Bruxelles, afirmase că ''UE aşteaptă ca Turcia să fie cea care trebuie să se retragă''. În acordul cu UE  asupra migranţilor este prevăzută liberalizarea vizelor, care a fost blocată fiindcă Ankara nu respectă 7 puncte din referinţele cerute de UE.

Un alt aspect important ar fi redeschiderea de noi capitole de negocieri de aderare, ale căror perspective de la care s-a îndepărtat Erdogan după represiunea  ce a urmat loviturii de stat eşuate din iulie 2016,  rămân deocamdată în aşteptare şi asta îl înfurie pe preşedintele Turciei, iar o marginalizare din partea UE l-ar putea scoate din minţi.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: