EPIDEMIA DE EBOLA. Virusul a făcut 1.552 de morţi, iar numărul persoanelor infectate ar putea ajunge la 20.000

EPIDEMIA DE EBOLA. Virusul a făcut 1.552 de morţi, iar numărul persoanelor infectate ar putea ajunge la 20.000

Virusul Ebola din Africa de Vest a făcut 1.552 victime din 3.069 de cazuri cunoscute în patru ţări, dar numărul persoanelor infectate ar putea ajunge la 20.000, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

”Peste 40% din numărul total de cazuri au apărut în ultimele 21 de zile, însă cele mai multe sunt concentrate în doar câteva localităţi”, a indicat într-o declaraţie OMS.

OMS a avertizat că numărul persoanelor infectate ar putea ajunge la 20.000 şi estimează că cifra reală a cazurilor de infectare ar putea fi în prezent de patru ori mai mare decât cifra cunoscută la nivel oficial. Totuşi, organizația şi-a exprimat speranţa că în termen de trei luni va putea să stopeze extinderea virusului.

În același timp, OMS a subliniat că principalul său obiectiv este ”inversarea tendinţei (de apariţie a) noi cazuri şi noi zone contaminate în următoarele trei luni, stoparea transmisiei în capitalele şi marile oraşe portuare şi stoparea oricărei contagiuni reziduale în termen de şase până la nouă luni”, relatează Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un focar de Ebola separat în Republica Democrată Congo - identificat ca o tulpină diferită a virusului - nu este inclus în cele mai recente cifre care acoperă Guineea, Liberia, Sierra Leone şi Nigeria, a adăugat organizaţia amintită