"Au spart ușile și au jefuit imobilul. Toți pacienții au fugit", a afirmat Rebecca Wesseh, martoră la incidentul survenit în noaptea de sâmbătă spre duminică. Afirmațiile sale au fost confirmate de locuitori ai capitalei liberiene și de către secretarul general al angajaților din domeniul sănătății din Liberia, George Williams, relatează Agerpres.

Tinerii care au atacat centrul strigau sloganuri ostile faţă de preşedinta liberiană Ellen Johnson Sirleaf şi atrăgeau atenția asupra faptului că "nu mai există Ebola" în ţară.

"Dintre cei 29 de bolnavi cu Ebola, 17 au fugit (în timpul atacului). Nouă au murit acum patru zile și alți trei au fost luați cu forța ieri (sâmbătă) de către părinții lor" și duși spre o destinație necunoscută, a precizat George Williams.

În cinci luni, epidemia de febra hemoragică provocată de virusul Ebola s-a soldat cu 1.145 morți, potrivit celui mai recent bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS): 413 în Liberia, 380 în Guineea, 348 în Sierra Leone și patru în Nigeria.