Evenimentul Zilei > International > Locul unde a fost GĂSITĂ EPAVA zborului MH370, NOUL Triunghi al Bermudelor?
Locul unde a fost GĂSITĂ EPAVA zborului MH370, NOUL Triunghi al Bermudelor?

Locul unde a fost GĂSITĂ EPAVA zborului MH370, NOUL Triunghi al Bermudelor?

În jungla cambodgiană unde a fost găsită epava zborului MH370 au mai avut loc o serie de prăbuşiri ale aeronavelor. Ce este şi mai ciudat că această zonă seamănă cu Triunghiul Bermudelor - renumită pentru catastrofele aeriene misterioase.

În 1997, un accident al companiei aeriene din Vietnam a ucis 65 de persoane în timpul unei încercări de aterizare. Potrivit Rețelei de Siguranță a Aviației (ASN), Tupolev Tu-134 a sosit de la Ho Chi Minh City și sa prăbușit la 300 de metri de pistă.  Potrivit bazei de date, un băiat în vârstă de un an a fost singurul supraviețuitor. ASN a declarat la acea vreme: "Căpitanul nu a răspuns avertismentelor", notează Daily Star.

În același an, doi oameni au fost uciși atunci când un Cessna 208 Caravan s-a prăbușit în munții de lângă Kampong Chhnang, la 95 km nord de Phnom Penh și aproximativ 85 km est de locul unde a căzut MH370. În 2007, 22 de persoane au fost ucise când un Antonov 24B s-a prăbușit în Phnom Damrey, fără supraviețuitori.  Epava a fost găsit în munți 160 kilometri sud-vest de Phnom Penh.  Potrivit ASN, au existat 20 accidente avion în sau lângă Phnom Penh din 1945 şi până acum.

Reamintim  că pe data de 8 martie 2014 un avion aparținând companiei Malaysia Airlines a dispărut de pe radare la două ore după decolarea din Kuala Lumpur cu destinația Beijing. La bordul avionului se aflau 239 de persoane (227 de pasageri și 12 membri ai echipajului). Inițial, autoritățile anunțaseră că Zborul MH370 dispăruse la circa o oră după ce decolase din Kuala Lumpur spre Beijing.

Însă, conform unor surse militare, după pierderea contactelor de către radarele civile, armata malaeziană detectase avionul de pasageri la sute de kilometri de traiectoria declarată. "Avionul a schimbat direcția spre zona Kota Bharu și a zburat la altitudine joasă. Ajunsese în zona Strâmtorii Malacca.  Înregistrările din partea Ministerului transporturilor din Malaezia arată că controlorii de trafic aerian au cerut explicaţii, la un moment dat, dacă avionul era în Phnom Penh.  Au aflat că zbura în spațiul aerian cambodgian înainte de a fi considerat incorect traseul.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: