Evenimentul Zilei > Politica > Poza care îl dărâmă pe Dragnea. Ponta i-a făcut-o din 2018! Întâlnirea secretă despre care nu scoate un cuvânt
Poza care îl dărâmă pe Dragnea. Ponta i-a făcut-o din 2018! Întâlnirea secretă despre care nu scoate un cuvânt

Poza care îl dărâmă pe Dragnea. Ponta i-a făcut-o din 2018! Întâlnirea secretă despre care nu scoate un cuvânt

Ieri, 20 septembrie, a fost ziua lui Victor Ponta. Fix în urmă cu 3 ani, oferea românilor de ziua lui o fotografie-document: frăția politicului cu instituțiile de forță.

Victor Ponta a postat fotografia pe care o vedeți în deschiderea articolului pe pagina lui de Facebook, de ziua lui – în 20 septembrie 2018. Era în plin scandal cu „Sufrageria lui Oprea”, cu celebrele protocoale dintre instituțiile statului – parchete, justiție, SRI etc – și execuțiile din mediul politic.

Liviu Dragnea, în lungul său interviu din emisiunea Ancăi Alexandrescu de la Realitatea Plus, nu a spus nimic despre întâlnirile din vila SRI-ului, nici de ce o mângâia pe ghipsul de la mână pe Laura Codruța Kovesi, atunci șefa DNA. Fie nu vrea să spună adevărul până la capăt, pentru că îl implică direct, fie îi este frică de consecințele ce stau încă închise în dosarele penale pe care le mai are.

Încă din momentul în care Victor Ponta a postat celebra fotografie, am făcut câteva comentarii pe marginea ei. După 3 ani, vin și confirmările că ceea ce am scris atunci și ceea ce s-a publicat în Evenimentul zilei și în alte câteva publicații nu erau doar păreri.

Fotografia postată de Victor Ponta în 2018 conține următoarele personaje: Liviu Dragnea, Laura Codruța Kovesi, George Maior,  Gabriel Oprea și generalul Dumitru Cocoru, până în iunie 2016, adjunctul șefului SRI, responsabil cu interceptările. În celălalt capăt al mesei, care nu se vede, probabil că era Ponta. Dacă ar fi fost Coldea, nu cred că era protejat, adică tăiat din poză.

Cu siguranță, publicarea fotografiei de către Victor Ponta chiar de ziua lui nu a fost întâmplătoare, mai ales că poza fusese făcută în 2014. El s-a distrat, personajelor din fotografie le-au căzut fețele.

Am urmărit în acea zi de 20 septembrie 2018, dar și în următoarele, mai toate emisiunile tv și am citit mulțime de texte de-ale jurnaliștilor. Mai ales a celor care au avut interviuri cu Codruța Kovesi care ne mințea în față că nu a avut niciun fel de relații cu Sebastian Ghiță, Liviu Dragnea, Victor Ponta, Gabriel Oprea, George Maior, Florian Coldea, altfel decât instituționale. Niciunul dintre ei, nimeni dintre cei care ne bălăcăreau pe noi, cei de la EVZ când publicam declarațiile tuturor celor vizați tocmai ca să aflăm adevărul, nu a sărit în sus nervos și să o acuze pe Kovesi că a mințit. N-au făcut-o nici în acești 3 ani care au trecut de atunci. Dar lumea a înțeles, mai ales că au urmat o serie de dezvăluiri despre amestecul acesta toxic dintre politic și servicii, despre „Statul Paralel” care aproape că a îngenunchiat România.

Cine se încăpățânează, poate să ignore și astăzi toate aceste dezvăluiri, să-i creadă pe toți albi ca neaua, să și-i imagineze cum se luptau ei la șpriț și după șpriț cu corupția și mafiile care sugeau sângele poporului.

Acum, Liviu Dragnea ne spune cum a vrut și vrea să salveaze țara din Realitatea Plus. Dar atunci, în septembrie 2014 – că tot a spus că i s-a tras de la o emisiune la Antenă – o întreba oare pe Kovesi ce are de gând cu Antena 3 căreia îi făcuse, în iunie, plângere penală la Judecătoria sectorului 1 pentru ”atac la viața personală” și a cerut 250.000 de euro daune?

Nu vi se pare ciudat că în pozele astea nu apare niciun rătăcit de la PNL, de la PDL, dintre apropiații lui Băsescu, președinte pe atunci? Răspunsul l-am aflat ulterior cu toții. Personajele din poză întorseseră armele împotriva lui Traian Băsescu care urma să nu mai fie președinte.