ENGAGE: Star Trek devine REALITATE? Spaţiul şi timpul se dilată. Cum s-a reuşit acest lucru | VIDEO

ENGAGE: Star Trek devine REALITATE? Spaţiul şi timpul se dilată. Cum s-a reuşit acest lucru | VIDEO

În 1994, fizicianul Miguel Alcubierre a propus un tip de tehnologie care ne-ar permite să călătorim cu viteze de 10 ori mai rapide decât viteza luminii, dar fără să depăşim această viteză.

Iată că oamenii de ştiinţă de la Centrul Spaţial Johnson al NASA lucrează la tehnologie warp, ceea ce duce cu gândul la celebrul serial Star Trek.

Inele imense

În 2010, fizicianul NASA Harold White a dezvăluit că lucrează cu echipa sa la un design pentru o navetă mai rapidă decât lumina şi a creat un design mai nou şi mai realist al unei asemenea navete. Aceasta se află între nouă inele imense care creează „bula warp”. După cum notează The Washington Post, artistul Mark Rademaker a lucrat la proiect cu White. Rademaker a precizat că a petrecut peste 1.600 de ore asupra designului. Naveta a fost botezată „IXS Enterprise”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Principiul lui Alcubierre nu presupune propagarea navetei până la viteze care ar depăşi lumina, ci ar folosi deformarea spaţiu-timp, fapt permis de relativitatea generală, pentru a „curba” Universul în jurul navetei, în mod oarecum similar cu deplasarea cu ajutorul unei plăci de surf pe un val. Atunci când „drive”-ul este activat, spaţiul-timpul din spate se dilată, în timp ce cel din faţă se contractă.

Spre exemplu, potrivit scienceworld.ro, o călătorie până la cea mai apropiată stea, Proxima Centauri, care se află la patru ani-lumină distanţă de planeta noastră, ar dura aproximativ 17.000 de ani. Dar cu drive-ul Alcubierre, ar dura în jur de cinci luni.