Evenimentul Zilei > Social > ENERGIA NEAGRĂ, breaking news ştiinţific. După UN SECOL, istoria este RESCRISĂ. Asistăm la UN ANUNȚ EPOCAL.
ENERGIA NEAGRĂ, breaking news ştiinţific. După UN SECOL, istoria este RESCRISĂ. Asistăm la UN ANUNȚ EPOCAL.

ENERGIA NEAGRĂ, breaking news ştiinţific. După UN SECOL, istoria este RESCRISĂ. Asistăm la UN ANUNȚ EPOCAL.

Cercetătorii ștințifici au dezvoltat și au oferit noi detalii despre o teorie oferită societății de Albert Einstein în urmă cu o sută de ani.

Profesorul Gong-Bo Zhao, de la Institutul de Cosmologie și Gravitație al Universității din Portsmouth, a cercetat amănunțit energia întunecată din Univers și afirmă că aceasta nu are la bază constanta cosmologică prezentată de Einstein, precizează descoperă.ro.

''Suntem impresionaţi că prin intermediul observaţiilor din prezent putem cerceta energia întunecată. Suntem nerăbdători să descoperim noi caracteristici şi originea acesteia'', a afirmat profesorul.

Proprietăţile fizice ale energiei întunecate sunt reprezentate de către Ecuaţia stării (EoS), reprezentată prin raportul dintre presiune şi densitatea energiei întunecate. 

Astfel că enegia întunecată este o constantă cosmologică, adică energia de vid cu o constanţă EoS de -1. Conform unei metode dezvoltate de profesorul Zhao în 2016, echipa a descoperit dovezi ale dinamicii energiei întunecate la un nivel semnificativ de 3,5 sigma. Fapt ce sugerează că sursa energiei întunecate nu este energia de vid , ci un câmp dynamic, mai menționează sursa citată.